Κουρουμπλής: Θέλουμε Αστυνομία για ασφάλεια και όχι καταστολή

«Θέλουμε μία Αστυνομία που θα υποκαταστήσει τη λογική της καταστολής με τη λογική της εμπέδωσης της ασφάλειας στον πολίτη και στην κοινωνία».

«Θέλουμε μία Αστυνομία που θα υποκαταστήσει τη λογική της καταστολής με τη λογική της εμπέδωσης της ασφάλειας στον πολίτη και στην κοινωνία. Θέλουμε μία Αστυνομία που θα συγκρούεται με την εμπορία των ανθρώπων, με τα φαινόμενα εμπορίας των ανθρώπων, που θα συγκρούεται με τα φαινόμενα της βίας, του ρατσισμού. Γιατί εμείς θέλουμε να οικοδομήσουμε όλοι μαζί μία καλύτερη κοινωνία, κοινωνία ανθρώπων». Αυτό επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής σε εκδήλωση για τον εορτασμό της «Ημέρας της Αστυνομίας» και του προστάτη του Σώματος, μεγαλομάρτυρα αγίου Αρτεμίου.
Στον χαιρετισμό του ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι «είναι μια ιδιαίτερη ημέρα για την Αστυνομία. Οι ευχές που πήραμε, πιστεύω ότι θα αγγίξουν όλους μας, σε μια συλλογική και συνολική προσπάθεια που έχει ανάγκη ο τόπος. Περνάμε δύσκολες στιγμές. Ο Ελληνισμός υφίσταται ίσως μία από τις μεγαλύτερες δοκιμασίες στην ιστορική του διαδρομή. Όμως, κουβαλώντας μία πελώρια ιστορία αντλούμε διδάγματα και υπομονής και επιμονής και κυρίως πυρακτωμένου πείσματος ότι θα συγκρουστούμε με ό,τι δημιουργεί εμπόδια στην προσπάθεια αυτού του τόπου. Η Αστυνομία έχει βιώσει και αυτή από την πλευρά της δύσκολες στιγμές, στιγμές που πραγματικά χρειάζεται και υπομονή και επιμονή για να αντιμετωπιστούν».
Και πρόσθεσε: «Υπάρχουν και πάρα πολλά προβλήματα που βιώνει η Αστυνομία σε ό,τι αφορά τα ζητήματα στήριξης των στελεχών της Αστυνομίας από το κράτος. Και εδώ παρά τις δυσκολίες θα είμαστε δίπλα. Και δεν το λέω για να το πω. Θα είμαστε δίπλα ως πολιτική ηγεσία, υπερασπιζόμενοι ακριβώς το δικαίωμα αξιοπρεπούς διαβίωσης του κάθε στελέχους της Αστυνομίας. Με το ίδιο πνεύμα θα κινηθούμε και στο χώρο των αποστράτων».

Σημείωσε ακόμη ότι η Πολιτεία δεν θα πρέπει να αγνοεί τις οικογένειες των ενστόλων που έχουν χάσει τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος.
Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας είπε: «Η Ελληνική Αστυνομία έχει αποστολή την προστασία του έλληνα πολίτη. Δεν είναι σε αντιπαράθεση, αλλά σε συμφωνία με την κοινωνία, επιδιώκει την υπηρέτηση του δικαίου και την εδραίωση του αισθήματος ασφάλειας, προστατεύει την τήρηση του Συντάγματος και των νόμων. Προστατεύει κύρια τον αδύναμο και ανίσχυρο που δεν έχει άλλη δυνατότητα προστασίας. Διασφαλίζει την ειρηνική συνύπαρξη των πολιτών. Η σημερινή κυβέρνηση επιδιώκει μια Αστυνομία αποτελεσματική, ενταγμένη στην κοινωνία, με δημοκρατικό έλεγχο και λειτουργία. Επιδιώκει μια Αστυνομία που στοχεύει στην εξυπηρέτηση των αναγκών των πολιτών. Είμαστε αποφασισμένοι οι ελευθερίες και η ασφάλεια των πολιτών να διασφαλιστούν με κάθε θυσία, αλλιώς θα είμαστε εκτός αποστολής και αυτό φυσικά δεν θα είναι ανεκτό».
Επιπλέον ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Δημήτρης Τσακνάκης στην ημερήσια διαταγή, μεταξύ άλλων, επεσήμανε: «Για να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά στο δύσκολο έργο μας και να προσαρμοστούμε στις απαιτητικές συνθήκες που επιβάλλει η σύγχρονη πραγματικότητα, αναβαθμίζουμε καθημερινά τον τρόπο δράσης των αστυνομικών υπηρεσιών, εστιάζοντας κυρίως στην αμεσότητα της επικοινωνίας και στη δημιουργία αμοιβαίων σχέσεων εμπιστοσύνης των πολιτών με την Αστυνομία… Το σημαντικότερο εγχείρημα και στοίχημα όμως αυτήν την περίοδο, είναι η αναδιάρθρωση του Σώματος και η εφαρμογή κάποιων επιπλέον απαραίτητων διοικητικών αλλαγών, προκειμένου η Αστυνομία να αποκτήσει μια πιο ευέλικτη και σύγχρονη μορφή…»
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk