Σελινόριζα λεμονάτη

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

100 ml έ.π. ελαιόλαδο

4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1 μεγάλη σελινόριζα, σε κομμάτια

2 πατάτες, σε 6-8 κομμάτια η καθεμία

4 μεγάλα καρότα, σε ροδέλες

αλάτι, πιπέρι

τον χυμό από 2 λεμόνια, ξεχωριστά

500 ml ζωμό λαχανικών, σπιτικό ή ψυγείου

1 ματσάκι σέλινο, τα φύλλα, χονδροκομμένο

1 ματσάκι άνηθο, χονδροκομμένο

1 κ.σ. κορν φλάουρ

EKTEΛΕΣΗ

Σε κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια για λίγα λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε τη σελινόριζα, τις πατάτες και τα καρότα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμη 5 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τον χυμό από το 1 λεμόνι και καλύπτουμε το φαγητό με τον ζωμό λαχανικών. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Λίγο πριν από το τέλος προσθέτουμε το σέλινο και τον άνηθο. Αποσύρουμε από την εστία και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.

Σε ένα μπολ με λίγο νερό ρίχνουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε να διαλυθεί. Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα κουνώντας την κυκλικά για να πάει παντού. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε λίγο ακόμη χυμό λεμονιού αν χρειάζεται.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk