Υλικά

6 πιπεριές Φλωρίνης, ψημένες και καθαρισμένες

1 και 1/2 φλ. καρυδόψιχα

3 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά ή ξερό ψωμί

3 σκελίδες σκόρδο, ψημένες

1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1/2 κ.γ. κύμινο

1 κ.γ. πάπρικα

1/2 κ.γ. πιπέρι

1/2 κ.γ. αραβικό spices mix* (προαιρετικά)

2 – 3 κ.σ. σιρόπι ροδιού ή πετιμέζι ή κρέμα μπαλσάμικο

3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

χυμό από 1/2 λεμόνι

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πολτοποιώ όλα τα υλικά στο multi μέχρι να δημιουργηθεί μία ομοιογενής πάστα. Δοκιμάζω και προσθέτω αλάτι, πιπέρι, λεμόνι. Αν θέλω προσθέτω και περισσότερο λάδι.

* Το αραβικό spices mix πωλείται στα καταστήματα μπαχαρικών. Συνήθως αποτελείται από γαρίφαλο, κανέλα, τζίντζερ, μοσχοκάρυδο, μπαχάρι, τσιμένι και πιπέρι.