Κολιός με πατάτες, λάιμ και θυμάρι

YΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

8 φρέσκους κολιούς, καθαρισμένους και πλυμένους

5 μεγάλες πατάτες, σε ροδέλες

1 φλ. έ.π. ελαιόλαδο

½ ματσάκι φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο

2 μοσχολέμονα (λάιμ), κομμένα σε φέτες

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

200 ml νερό

50 ml ούζο

1 χούφτα μαϊντανό, τα φύλλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Χαράζουμε τα ψάρια και από τις δύο πλευρές, ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.

Καλύπτουμε ένα ταψί με λαδόκολλα, αραδιάζουμε τις πατάτες σε μία στρώση και από πάνω τα ψάρια σε άλλη μία στρώση. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο επάνω και μέσα στους κολιούς και τους αλείφουμε καλά με τα χέρια. Αλατοπιπερώνουμε μέσα-έξω και γεμίζουμε την κοιλιά τους με το θυμάρι και τις φέτες του λάιμ. Προσθέτουμε το νερό και το ούζο και βάζουμε το ταψί στη μεσαία θέση του φούρνου.

Ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα τα ψάρια και να μαλακώσουν οι πατάτες. Σερβίρουμε σε μια πιατέλα πασπαλίζοντας με τα φύλλα του μαϊντανού.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk