Διεκόπη για τις 29 Οκτωβρίου η δίκη του Ι. Διώτη για τη λίστα Λαγκάρντ

Διέκοψε για τις 29 Οκτωβρίου η δίκη του κ. Ιωάννη Διώτη, πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ και πάλαι ποτέ εισαγγελικού λειτουργού, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Διεκόπη για τις 29 Οκτωβρίου η δίκη του κ. Ιωάννη Διώτη, πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ και πάλαι ποτέ εισαγγελικού λειτουργού, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Η δίκη ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει σήμερα, Δευτέρα. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Ι. Διώτης κατηγορείται για κακουργηματική απιστία σε βάρος του Δημοσίου, καθώς δεν αξιοποίησε τη δυνατότητά του, να αντλήσει στοιχεία από τη λίστα και να ασκήσει φορολογικούς ελέγχους.

Η δίκη Διώτη είναι η τελευταία στη σειρά ως προς την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, καθώς ο κ. Ιωάννης Καπελέρης, επίσης επικεφαλής του ΣΔΟΕ κατά το παρελθόν, έχει απαλλαγεί σχετικά, και ενώ έχει ήδη ολοκληρωθεί – σε επίπεδο Αρείου Πάγου (Ειδικό Δικαστήριο) – η δίκη του πρώην υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Η δίκη Διώτη αναμένεται να δώσει νέα διάσταση στην υπόθεση: ο βασικός κατηγορούμενος ήταν παράλληλα μάρτυρας στο Ειδικό Δικαστήριο, αλλά είχε ζητήσει να μην καταθέσει επειδή εκκρεμούσε η δική του παραπομπή.
Το Ειδικό Δικαστήριο είχε απορρίψει το αίτημα του, και ο κ. Διώτης είχε τότε ισχυριστεί ότι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου δεν του παρέδωσε το επίμαχο usb, με τα ονόματα των καταθετών της λίστας Λαγκάρντ, προτού αποχωρήσει από το υπουργείο Οικονομικών. Είχε πάντως αποφύγει να απαντήσει σε ερωτήσεις νευραλγικές για την υπόθεση.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk