Φεουδάρχες και λαμόγια

Ο κ. Τσίπρας εξελέγη με το Ευαγγέλιο στο χέρι. Θα τελειώσει με το παλιό, θα χτίσει μια δίκαιη Ελλάδα, θα καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή, θα…, θα…

Φεουδάρχες και λαμόγια | tovima.gr
Ο κ. Τσίπρας εξελέγη με το Ευαγγέλιο στο χέρι. Θα τελειώσει με το παλιό, θα χτίσει μια δίκαιη Ελλάδα, θα καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή, θα…, θα… Η μεγάλη εκλογική νίκη του σε συνδυασμό με την εκλογική αποδόμηση της Νέας Δημοκρατίας τού δίνουν πλέον τέσσερα χρόνια για να το υλοποιήσει.
Ας αρχίσει λοιπόν πρώτα από τους βολεμένους: από τους βουλευτές, νυν και πρώην. Ας τερματίσει τα προνόμια: προνόμια απαράδεκτα τόσο για την εποχή λιτότητας όσο (κυρίως) για τη φορολογική καταιγίδα που έρχεται. Τη στιγμή που χαμηλόμισθες οικογένειες εξαναγκάζονται να πληρώνουν υπέρογκους φόρους (και αναδρομικά), φαντάζει αδιανόητο οι βουλευτές να απολαμβάνουν δικαιώματα φεουδαρχικού τύπου, όπως αφορολόγητο εισόδημα, δωρεάν αυτοκίνητο, δωρεάν γραφεία, τηλέφωνα, δωρεάν διόδια, άτοκα δάνεια από τη Βουλή κ.τ.λ.
Φαντάζει επίσης παράξενο πολιτικοί όπως ο κ. Παπανδρέου ή η κυρία Κωνσταντοπούλου, τους οποίους οι πολίτες επέλεξαν να στείλουν στο σπίτι τους, να απολαμβάνουν δωρεάν προνόμια.
Πρώτη του κίνηση λοιπόν θα πρέπει να είναι ο τερματισμός της φεουδαρχίας των βουλευτών. Αναδρομική, από τον Ιανουάριο του 2015, φορολογία όλου του εισοδήματος που λαμβάνουν από τη Βουλή. Τέλος φυσικά και τα φεουδαρχικά προνόμια που απολαμβάνουν οι νυν και τέως και πληρώνουν οι βάναυσα φορολογούμενοι πολίτες.
Δεύτερη κίνηση θα ήταν μια προστασία σε έλληνες επιχειρηματίες, η οποία απλόχερα προσφέρεται σε Αμερικανούς. Η προστασία πνευματικών δικαιωμάτων που γίνεται σεβαστή για άλλους αλλά όχι για τους έλληνες επιχειρηματίες. Επιτέλους, τα λαμόγια που σφετερίζονται την εργασία των άλλων πρέπει ή να τιμωρηθούν ή να αποδώσουν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.
Σε αντίθετη περίπτωση, φεουδάρχες και λαμόγια θα διαψεύδουν καθημερινά τη δέσμευση του κ. Τσίπρα για μια δίκαιη Ελλάδα.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk