ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ακύρωση έργου στη Ρουμανία

Ακυρώθηκε έργο παραχώρησης αυτοκινητόδρομου στη Ρουμανία, από την Εθνική Εταιρεία Αυτοκινητοδρόμων και Εθνικών Οδών Ρουμανίας, για το οποίο έχει μειοδοτήσει η ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Ακυρώθηκε έργο παραχώρησης αυτοκινητόδρομου στη Ρουμανία, από την Εθνική Εταιρεία Αυτοκινητοδρόμων και Εθνικών Οδών Ρουμανίας, για το οποίο έχει μειοδοτήσει η ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η εισηγμένη σε σχετική ανακοίνωση «σε σχέση με το έργο παραχώρησης, το οποίο αφορά στη Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση του τμήματος Comarnic – Brasov του Αυτοκινητοδρόμου Βουκουρέστι – Brasov στη Ρουμανία, για το οποίο αναδείχθηκε μειοδότης, από το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών της Ρουμανίας, που εκπροσωπείται από την C.N.A.D.N.R. – Εθνική Εταιρεία Αυτοκινητοδρόμων και Εθνικών Οδών Ρουμανίας η κοινοπραξία εταιρειών, στην οποία συμμετέχουν η θυγατρική της, ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις Α.Ε. (25%), η Vinci Concessions SAS (37,5%) και η STRABAG AG (37,5%), όπως αναφέρθηκε από την εταιρεία μας στην από 20.12.2013 ανακοίνωσή της, και ενώ εύλογα αναμενόταν η υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης για το έργο, η Εθνική Εταιρεία Αυτοκινητοδρόμων και Εθνικών Οδών Ρουμανίας (C.N.A.D.N.R.), αποφάσισε να ακυρώσει τον εν λόγω διαγωνισμό για λόγους οι οποίοι κείνται εκτός της σφαίρας ευθύνης της αναδόχου κοινοπραξίας, με ταυτόχρονη απαλλαγή της τελευταίας από οποιαδήποτε ευθύνη και υποχρέωση σχετιζόμενη με τη συμμετοχή της στο διαγωνισμό.

Κατόπιν αυτού, η σύμπραξη εταιρειών ήδη εξετάζει το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά εναντίον της εν λόγω απόφασης με όλα τα νόμιμα μέσα που διαθέτει.Η παρούσα δημοσιοποιείται κατόπιν σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk