ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα)

500 γρ. πατάτες

220 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, 2% λιπαρά

1 κ.γ. μουστάρδα της αρεσκείας μας

50 ml έ.π. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

ξύσμα από ½ λεμόνι, ακέρωτο

½ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο

λίγο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες, τις βάζουμε με τη φλούδα σε κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό και τις βράζουμε για περίπου 30-40 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν. Τις βγάζουμε από την κατσαρόλα, αφήνουμε να χλιάνουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε είτε με το πρες πουρέ είτε με ένα πιρούνι.

Στον κάδο του μπλέντερ ρίχνουμε το γιαούρτι, τη μουστάρδα, τον πουρέ πατάτας, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να αποκτήσουν ομοιογενή υφή. Λίγο πριν από το σερβίρισμα γαρνίρουμε με το ξύσμα λεμονιού, τον δυόσμο και το σχοινόπρασο.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 26 Ιουλίου 2015.