ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα)
½ πιπεριά κέρατο, καυτερή
4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
200 γρ. φέτα
100 γρ. ανθότυρο
αλάτι, πιπέρι
50 ml κρέμα γάλακτος, 15% λιπαρά, αν χρειαστεί
6 μικρά κρίθινα ντακάκια
2 ντομάτες, σε κυβάκια
50 γρ. σύγλινο, σε μπαστουνάκια
φρέσκια ρίγανη ή άλλο αρωματικό της αρεσκείας μας, για το πασπάλισμα
EKTEΛΕΣΗ
Πλένουμε και σκουπίζουμε την πιπεριά. Την τρυπάμε με ένα πιρούνι και την τηγανίζουμε σε 1 κ.σ. καυτό λάδι για 2-3 λεπτά. Αφαιρούμε το κοτσάνι και τα σπόρια και την αφήνουμε να κρυώσει.
Τη βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με τη φέτα και το ανθότυρο. Προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάμε. Αν το μείγμα είναι πολύ πηχτό, αραιώνουμε με την κρέμα γάλακτος.
Με ένα κουταλάκι βάζουμε σε κάθε ντακάκι μείγμα τυριού και προσθέτουμε τις ντομάτες και το σύγλινο. Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και περιχύνουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 10 Μαΐου 2015.