Εισροές €69 δισ. στα ευρωπαϊκά θεσμικά χαρτοφυλάκια τον Μάρτιο

Συνεχίστηκαν και τον Μάρτιο οι εισροές κεφαλαίων στις οργανισμούς συλλογικών επενδύσεων κινητών αξιών ( αμοιβαία κεφάλαια κ.α.) στην Ευρώπη αν και ήταν μειωμένες σε σχέση με τον Φεβρουάριο.

Συνεχίστηκαν και τον Μάρτιο οι εισροές κεφαλαίων στις οργανισμούς συλλογικών επενδύσεων κινητών αξιών ( αμοιβαία κεφάλαια κ.α.) στην Ευρώπη αν και ήταν μειωμένες σε σχέση με τον Φεβρουάριο.
Ειδικότερα, οι μακροπρόθεσμοι ΟΣΕΚΑ συνέχισαν να προσελκύουν υψηλές καθαρές εισροές το Μάρτιο, χάρη στο άλμα των καθαρών πωλήσεων των Μικτών Αμοιβαίων Κεφαλαίων, τα οποία προτίμησαν οι επενδυτές, καθώς παρέχουν μεγάλη διασπορά χαρτοφυλακίου και αγορών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που εκδίδει η EFAMA για την αγορά των συλλογικών επενδύσεων στην Ευρώπη, το Μάρτιο, το καθαρό ενεργητικό των ΟΣΕΚΑ ξεπέρασε τα 9 τρισ. ευρώ για πρώτη φορά. Οι καθαρές πωλήσεις των ΟΣΕΚΑ παρέμειναν θετικές στα 69 δισ. αν και μειωμένες σε σχέση με τα 87 δισ. του Φεβρουαρίου. Η μείωση αυτή οφείλεται στη μείωση των καθαρών πωλήσεων των Μετοχικών ΑΚ και των ΑΚ Χρηματαγοράς.
Οι μακροπρόθεσμοι ΟΣΕΚΑ (δηλαδή ΟΣΕΚΑ εκτός ΑΚ Χρηματαγοράς) κατέγραψαν καθαρές εισροές ύψους 71 δισ., για δεύτερο συνεχόμενο μήνα. Οι καθαρές πωλήσεις των Ομολογιακών ΑΚ ήταν 26 δισ., όπως και το Φεβρουάριο. Τα Μετοχικά ΑΚ κατέγραψαν εκροές κεφαλαίων ύψους 3 δισ. έναντι καθαρών εισροών 14 δισ. του προηγούμενου μήνα. Τα Μικτά ΑΚ παρουσίασαν αυξημένες εισροές κεφαλαίων (39 δισ.), έναντι 22 δισ. εισροών του Φεβρουαρίου.
Τα ΑΚ Χρηματαγοράς παρουσίασαν μεταστροφή στη ροή των κεφαλαίων τους και κατέγραψαν εκροές κεφαλαίων ύψους 2 δισ., μετά την εισροή κεφαλαίων ύψους 16 δισ. του Φεβρουαρίου.
Οι καθαρές πωλήσεις των μη-ΟΣΕΚΑ κατήλθαν στα 18 δισ., από τα 21 δισ. του Φεβρουαρίου. Οι καθαρές πωλήσεις των special funds, τα οποία απευθύνονται αποκλειστικά σε θεσμικούς επενδυτές (πχ. Συνταξιοδοτικά ταμεία), μειώθηκαν στα 12 δισ. από τα 16 δισ. του προηγούμενου μήνα.
Το συνολικό ενεργητικό των ΟΣΕΚΑ στο τέλος του Μαρτίου ανήλθε στα 9.004 δισ., αυξημένο κατά 2,5%. Το συνολικό ενεργητικό των μη-ΟΣΕΚΑ παρουσίασε και αυτό αύξηση ύψους 2,3% και ανήλθε στα 3.547 δισ. στο τέλος του μήνα. Συνολικά, η αγορά των συλλογικών επενδύσεων στην Ευρώπη έφθασε τα 12.551 δισ. στο τέλος του Μαρτίου.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk