Στο επίκεντρο της G7 η ελληνική κρίση και οι κίνδυνοι του Grexit

Η Ελλάδα και οι κίνδυνοι από ενδεχόμενη έξοδό της από την ευρωζώνη θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της Ομάδας των G7 που θα διεξαχθεί στην Δρέσδη στις 27-29 Μαΐου. Ειδικό ενδιαφέρον έχει η στάση που θα κρατήσει στο θέμα της Ελλάδας ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου, ο οποίος έχει ήδη καλέσει Ελλάδα, ευρωζώνη και ΔΝΤ να συμφωνήσουν το συντομότερο δυνατό, επισημαίνοντας τους κινδύνους από μια κλιμάκωση της κρίσης.

Η Ελλάδα και οι κίνδυνοι από ενδεχόμενη έξοδό της από την ευρωζώνη θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της Ομάδας των G7 που θα διεξαχθεί στην Δρέσδη στις 27-29 Μαΐου.

Η Ομάδα των 7 (G7) αποτελείται από τους υπουργούς Οικονομικών και τους διοικητές των κεντρικών τραπεζών των 7 μεγαλύτερων προηγμένων οικονομιών (ΗΠΑ, Βρετανία, Καναδάς, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Ιαπωνία) και στις συνεδριάσεις της μετέχουν η ΕΕ και το ΔΝΤ. Έτσι, στη συνάντηση μετέχουν η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Η ατζέντα της τρέχουσας συνόδου θα εστιάσει στις δημοσιονομικές πολιτικές και στα μέτρα τόνωσης της παγκόσμιας ζήτησης, ωστόσο συζήτηση θα γίνει και για τους κινδύνους από ένα πιθανό Grexit. Όπως αποκάλυψε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στη Δρέσδη θα συζητηθεί και το ελληνικό θέμα χωρίς να αναζητηθούν λύσεις.

Ειδικό ενδιαφέρον έχει η στάση που θα κρατήσει στο θέμα της Ελλάδας ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου, ο οποίος έχει ήδη καλέσει Ελλάδα, ευρωζώνη και ΔΝΤ να συμφωνήσουν το συντομότερο δυνατό, επισημαίνοντας τους κινδύνους για την Ελλάδα, την Ευρώπη και άλλες χώρες του κόσμου, από μια κλιμάκωση της κρίσης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk