Διαψεύδονται τα περί απελευθέρωσης των πλειστηριασμών

Ολιστικό σχέδιο διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων καταρτίζει η ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και σύμφωνα με πληροφορίες η βασική φιλοσοφία του εγχειρήματος έχει ήδη λάβει το πράσινο φως από ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ. Παράλληλα, το αρμόδιο υπουργείο διέψευσε σχετικό δημοσίευμα περί απελευθέρωσης των πλειστηριασμών.

Ολιστικό σχέδιο διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων καταρτίζει η ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και σύμφωνα με πληροφορίες η βασική φιλοσοφία του εγχειρήματος έχει ήδη λάβει το πράσινο φως από ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ.

Πάντως, το υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, εξέδωσε τη Δευτέρα ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει κατηγορηματικά δημοσίευμα της εφημερίδας Real news με τίτλο «Απελευθερώνονται οι πλειστηριασμοί».

«Τα αναφερόμενα είναι ανακριβή και δεν έχουν καμία σχέση με το υπό σχεδιασμό Ολιστικό Σχέδιο Διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων» αποσαφήνισε το υπουργείο Οικονομίας.

Το εν λόγω δημοσίευμα σημείωνε ότι η πίεση, κυρίως από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, για την πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών στην πρώτη κατοικία έχει φθάσει πλέον σε οριακό σημείο.

Ενδεικτικά ανέφερε πως η ΕΚΤ απέρριψε την ελληνική πρόταση, η οποία προέβλεπε την προστασία από τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας με αντικειμενική αξία έως 250.000-300.000 ευρώ, αξία που ήταν μεγαλύτερη από αυτήν που όριζε ο τελευταίος νόμος, ο οποίος προστάτευε την κατοικία με αντικειμενική αξία έως 200.000 ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk