Γ. Τσιρώνης: Ισχυρό εργαλείο η Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων

Τη σημασία της Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων, τη δημιουργία της οποίας εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από το βήμα του ΣΕΒ, για την αναβίωση των επιχειρηματικών επενδύσεων κυρίως στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Γιάννης Τσιρώνης, απευθύνοντας χαιρετισμό στο Συνέδριο «Επιμελώς Επιχειρείν 2015».

Τη σημασία της Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων, τη δημιουργία της οποίας εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από το βήμα του ΣΕΒ, για την αναβίωση των επιχειρηματικών επενδύσεων κυρίως στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Γιάννης Τσιρώνης, απευθύνοντας χαιρετισμό στο Συνέδριο «Επιμελώς Επιχειρείν 2015», το οποίο διοργάνωσαν το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) και το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (Ι.Ε.Α.) με την επιστημονική υποστήριξη του Κέντρου Ερευνών Προοδευτικής Πολιτικής (ΚΕΠΠ).

Όπως σημείωσε ο κ. Τσιρώνης, «η αναπτυξιακή τράπεζα επενδύσεων, την οποία εξήγγειλε ο πρωθυπουργός χθες, είναι ένα πολύτιμο εργαλείο. Πάρα πολλές φορές στο παρελθόν, πολύ σημαντικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, έμειναν αναξιοποίητα ακριβώς επειδή δεν υπήρχε η αναγκαία χρηματοδότηση από πλευράς ελληνικού κράτους. Αυτό τώρα ξεκλειδώνει επιτέλους και έτσι θα είμαστε αρωγοί σε όλα αυτά τα ζητήματα».

Ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε από το βήμα του Συνεδρίου ότι «χαιρετίζουμε τις προσπάθειες που γίνονται να ξανανοίξει ο διάλογος στην Ελλάδα για το πώς μπορούν οι επιχειρήσεις να αναβιώσουν επενδύσεις».

«Ως υπουργείο παρουσιάσαμε εκείνα τα προγράμματα τα οποία είναι για μας πρώτης προτεραιότητας. Η χωροταξία, για παράδειγμα, δίνει στον επιχειρηματία τη δυνατότητα να ξέρει που και πως μπορεί να χτίσει, χωρίς να έχει να αντιμετωπίσει γραφειοκρατία, διαφθορά και εκβιασμούς από πελατειακά συμφέροντα», υπογράμμισε ο Υπ. Αν ΠΑΠΕΝ Γιάννης Τσιρώνης και πρόσθεσε:

«Τονίσαμε τις τεράστιες δυνατότητες ενεργειακής αναβάθμισης και απεξάρτησης από το πετρέλαιο, όπως επισημάναμε και την τεράστια σημασία του πρωτογενούς τομέα. Επίσης, ο κατακερματισμός της ιδιοκτησίας, η θολή δυνατότητα συναπόφασης, αλλά και το γεγονός ότι σε πάρα πολλά κτίρια της Αττικής δεν διαμένουν οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες, είναι μια τροχοπέδη για την ενεργειακή αξιοποίηση και αναβάθμιση των κτιρίων».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk