Εκδήλωση για την ηγεσία από το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο

Η επιτροπή Women in Business (WIB) του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία προ ημερών το πέμπτο στη σειρά ετήσιο WIB Women Leader Luncheon, σε κεντρικό ξενοδοχείων της Αθήνας. Η επίσημη ομιλήτρια ήταν η Τζιοβάννα Καμπούρη, μέλος διοικητικών συμβουλίων μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών, ενώ την εκδήλωση παρακολούθησαν περισσότερα από 170 άτομα, κυρίως γυναίκες επιχειρηματίες σε ηγετικές θέσεις.

Η επιτροπή Women in Business (WIB) του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία προ ημερών το πέμπτο στη σειρά ετήσιο WIB Women Leader Luncheon, σε κεντρικό ξενοδοχείων της Αθήνας.

Η επίσημη ομιλήτρια ήταν η Τζιοβάννα Καμπούρη, μέλος διοικητικών συμβουλίων μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών, ενώ την εκδήλωση παρακολούθησαν περισσότερα από 170 άτομα, κυρίως γυναίκες επιχειρηματίες σε ηγετικές θέσεις.

Η κ. Καμπούρη εστίασε την ομιλία της στο μοντέλο ηγεσίας «Alpha» σε περιόδους δοκιμασιών, που θεωρεί ότι χαρακτηρίζουν τη σημερινή κοινωνία και ιδίως τους επιχειρηματικούς και επαγγελματικούς τομείς.

Κατά την κ. Καμπούρη, ο δυτικός κόσμος διανύει μία πρωτόγνωρη περίοδο πολλαπλών θεμελιωδών αλλαγών που επηρεάζουν βαθύτατα κάθε πτυχή της ζωής και των προσδοκιών του. Αυτές συνοψίζονται στην επισπευσμένη μετατόπιση ισχύος από την Δύση προς την Ανατολή, στη ριζική αλλαγή στις προσδοκίες για μελλοντική μακροπρόθεσμη καριέρα αλλά και για συνταξιοδότηση, στην επίγνωση ότι οι φυσικοί πόροι βρίσκονται υπό καταστροφή ή εξάντληση και στην καλπάζουσα τεχνολογική εξέλιξη, που επηρεάζει κάθε πλευρά της ζωής, πολλαπλασιάζοντας τις δυνατότητες αλλά και τις δυσκολίες.

Όπως υποστήριξε ,δύο είναι οι αντιδράσεις του εργασιακού χώρου που διαφαίνονται ήδη σ’αυτή την ολική ρευστότητα και αβεβαιότητα, αφενός η αυξανόμενη ευελιξία της επιχειρήσεως και του εργαζομένου, και η διάσπαση της εργασίας σε πολλαπλά κομμάτια, αφετέρου όμως, η επανασύνθεση του ατόμου σε μία πολύπλευρη κοινωνική οντότητα όπου όλες του οι πτυχές εκφράζονται μαζί.

Κλείνοντας, η κ. Καμπούρη υπογράμμισε ότι το μοντέλο Alpha δεν είναι ούτε σπάνιο ούτε καινούργιο. Δίνοντας παραδείγματα και παγκοσμίως και στην Ελλάδα, υπογράμμισε ότι ίδια η έννοια του αρχαίου Αθηναίου πολίτη ήταν Alpha, όπου η οικονομική επιτυχία συνεπαγόταν κοινωνική, πολιτική και πολιτιστική προσφορά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk