Η αγορά περιμένει τη συμφωνία

Πέρα από τη διόρθωση της Παρασκευής, απόρροια και της λήξης της σειράς των παραγώγων του Μαΐου

Πέρα από τη διόρθωση της Παρασκευής, απόρροια και της λήξης της σειράς των παραγώγων του Μαΐου, η πορεία των ελληνικών μετοχών το τελευταίο διάστημα είναι άμεσα συνυφασμένη με την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους και δανειστές. Αναλυτές της αγοράς εκτιμούν ότι οι ελληνικές μετοχές θα κινούνται βραχυχρόνια σε ένα εύρος διακύμανσης, ενώ σε περίπτωση συμφωνίας αναμένεται ράλι ανακούφισης. Ωστόσο η έγκριση της συμφωνίας από τη Βουλή ίσως επαναφέρει τον πολιτικό κίνδυνο στο προσκήνιο, κάτι που μπορεί να μεταβάλει και πάλι το επενδυτικό κλίμα.
Διαχειριστές κεφαλαίων σημειώνουν ότι όσο δεν επέρχεται συμφωνία τόσο μεγαλύτερο είναι το πλήγμα για την οικονομική ανάπτυξη, ενώ, αν και οι αποτιμήσεις των μετοχών δείχνουν ότι μπορούν να κινηθούν υψηλότερα, η έντονη μεταβλητότητα που παρατηρείται καθιστά την ελληνική αγορά όλο και πιο δύσκολη επιλογή για τους ξένους. Σε αυτή τη φάση θεωρείται μάλιστα ότι το ελληνικό πολιτικό σκηνικό είναι μεγαλύτερος κίνδυνος σε σχέση με την πιθανότητα η χώρα να βρεθεί εκτός ευρώ, ενώ τα σχόλια από το ΔΝΤ επηρεάζουν τις αγορές και ιδιαίτερα οι δηλώσεις του επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του Ταμείου που σημείωσε πως δεν υπάρχει επικοινωνία με τους υπουργούς της Ελλάδας. Στο εσωτερικό μέτωπο οι θέσεις της Προέδρου της Βουλής ανοίγουν ένα νέο μέτωπο. Τα σχόλια από το ΔΝΤ επηρεάζουν τις αγορές και ιδιαίτερα οι δηλώσεις του επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ Πόουλ Τόμσεν, που σημείωσε πως δεν υπάρχει επικοινωνία με τους υπουργούς. Στο εσωτερικό μέτωπο οι θέσεις της Προέδρου της Βουλής ανοίγουν ένα νέο μέτωπο. Για το MarketWatch οι Ευρωπαίοι εμφανίζονται πρόθυμοι να «παγιδεύσουν» την Ελλάδα στην ευρωζώνη, να την αφήσουν να καταρρεύσει οικονομικά και κατόπιν να «καθήσουν αναπαυτικά και να δουν τη δημοτικότητα της κυβέρνησης Τσίπρα να καταρρέει». Εν τω μεταξύ, με βάση την εξαμηνιαία αναθεώρηση δεικτών της MSCI, η ΔΕΗ διαγράφεται από τον MSCI Greece Index, στον οποίο δεν υπάρχουν προσθήκες. Ετσι συνολικά εννέα εταιρείες θα συμμετέχουν πλέον στον δείκτη και συγκεκριμένα οι ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Εθνική Τράπεζα, Πειραιώς, Alpha Bank, FF Group, Jumbo, Τιτάν και Eurobank. Αναφορικά με τον δείκτη MSCI Greece Small Cap, υπάρχουν δύο προσθήκες και τρεις διαγραφές, συγκεκριμένα οι ΔΕΗ και Ελληνικά Πετρέλαια προστίθενται στον δείκτη, από τον οποίο διαγράφονται οι Frigoglass, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Marfin Investment Group. Δεν υπήρξαν αλλαγές στον δείκτη MSCI Greece Micro Cap. Ολες οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ από το κλείσιμο της 29ης Μαΐου 2015.

Φουρλής
Σύσταση αγοράς για τη μετοχή
«Αγορά» από «διακράτηση» με τιμή-στόχο τα 4,7 ευρώ συστήνει πλέον για τη μετοχή του Φουρλή η Eurobank Equities, η οποία έχει υποστεί πίεση τους τελευταίους μήνες (-50% από τα υψηλά του 2014). Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων εκτιμώνται για το 2015 στα 35 εκατ. ευρώ.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk