Εφοδος του ΣΔΟΕ σε συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. για «τρύπα» €800.000

Εφοδος του ΣΔΟΕ στο συνδικαλιστικό όργανο των αστυνομικών της ΕΛΑΣ για «τρύπα» 800.000 ευρώ στο ταμείο τους την περίοδο 2007-2008.

Εφοδος του ΣΔΟΕ στο συνδικαλιστικό όργανο των αστυνομικών της ΕΛΑΣ για «τρύπα» 800.000 ευρώ στο ταμείο τους την περίοδο 2007-2008.
Η έρευνα επικεντρώνεται στον ρόλο που μπορεί να έχουν στην υπόθεση δύο πρώην στελέχη της ΕΛΑΣ που σήμερα είναι βουλευτές.
Ηδη στελέχη του ΣΔΟΕ έχουν ζητήσει, ύστερα από παραγγελία, όλα τα παραστατικά από το ταμείο των συνδικαλιστών κι αναμένονται σύντομα σημαντικές εξελίξεις.
Η έρευνα του ΣΔΟΕ πραγματοποιείται στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων σχετικά με την χρήση του προαναφερόμενου ποσού την περίοδο από τον Μάρτιο έως το τέλος του 2008.
Υστερα από έρευνα που είχε πραγματοποιήσει προ δύο ετών η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ είχε διαπιστωθεί ότι εκείνο το χρονικό διάστημα είχε λήξει η θητεία του τότε Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΑΣΥ το οποίο διαχειριζόταν παρατύπως μεγάλα χρηματικά ποσα.
Στην έρευνα των «αδιάφθορων» της ΕΛΑΣ προσδιορίζονταν κακουργηματικές πράξεις αστυνομικών κι ανωτάτων αξιωματικών για το ζήτημα της διαχείρισης αυτών των χρημάτων. Το τελευταίο χρονικό διάστημα ο αρμόδιος εισαγγελέας ανέθεσε στον ΣΔΟΕ να προχωρήσει σε σχετικό διαχειριστικό έλεγχο, μετά το τέλος του οποίου πιθανολογείται ότι θα ακολουθήσουν ποινικές διώξεις.
Πάντως ορισμένοι από τους ελεγχόμενους μιλούν για «εσωτερικές διενέξεις στην ΕΛΑΣ και για παιγνίδι σκοπιμοτήτων».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk