ΤΑΙΠΕΔ:Η συμφωνία με τους εταίρους θα κρίνει την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘ

Οριστικοποιήθηκαν οι αλλαγές στη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, καθώς σήμερα εξελέγη και συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού.

Αμεσα συναρτημένη με την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς και την επίτευξη ή όχι συμφωνίας είναι η τύχη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, καθώς μέχρι να τελεσφορήσουν οι συζητήσεις, εντός του επόμενου 15ήμερου, τίποτα δεν μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα, όπως προέκυψε από τη σημερινή τοποθέτηση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιου Πιτσιόρλα, κατά την ομιλία του από το βήμα της γενικής συνέλευσης της εταιρείας, η οποία εξέλεξε νέα διοίκηση.

Πάντως, παρότι δεν ξεκαθαρίστηκε αν θα προχωρήσει ή όχι η φημολογούμενη πώληση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών (του 51%), τα δύο στοιχεία που φαίνεται ότι διασφαλίζονται στην περίπτωση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης είναι η μη εκχώρηση της δημόσιας λιμενικής αρχής και η διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στη γενική συνέλευση, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ είπε χαρακτηριστικά: «Αν μετά από 15 μέρες δεν έχει κλείσει η συμφωνία [με τους θεσμούς] τότε μιλάμε από την αρχή [για το τι θα γίνει με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης]. Αν κλείσει, θα έχουμε μπροστά μας ένα πλαίσιο, που όποιος υποστηρίξει ότι μπορεί να το αγνοήσει, θα πει ψέματα […]»

» Το να μην εκχωρηθεί η δημόσια λιμενική αρχή (σ.σ. δηλαδή οι δημόσιες λειτουργίες του λιμανιού να αφαιρεθούν από το αντικείμενο τής σύμβασης με τον ιδιώτη), και το να μην υπάρξει απώλεια θέσεων εργασίας, θα τα διασφαλίσουμε.»

» Να σας πω όμως ότι θα ακυρωθεί ο διαγωνισμός (σ.σ. που αφορούσε το 67% του μετοχικού κεφαλαίου και βρίσκεται σήμερα στη δεύτερη φάση του, για την οποία τον Ιούλιο του 2014 προκρίθηκαν οκτώ σχήματα) ή ότι θα επαναπροκηρυχθεί, δεν γίνεται».

Ο ίδιος, αφού διευκρίνισε ότι δεν εκπροσωπεί την κυβέρνηση αλλά το ΤΑΙΠΕΔ, επισήμανε ότι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης δεν εντάσσεται σήμερα στην πρώτη γραμμή προτεραιότητας των θεμάτων που θα προχωρήσουν, αλλά θα εξεταστεί σε έτερο χρόνο, ώστε να υπάρχουν χρονικά περιθώρια για να εξεταστούν όλες οι λεπτομέρειες.

Πρόσθεσε πως σε ό,τι αφορά το λιμάνι «δεν μιλάμε εν κενώ, ούτε ξεκινήσαμε τη συζήτηση τώρα. Βρήκαμε τα πράγματα σε συγκεκριμένο σημείο. Αν τα κάναμε από την αρχή ή σε άλλο πλαίσιο, θα τα κάναμε αλλιώς, αυτό είναι βέβαιο. Το πώς θα τα συνεχίσουμε εξαρτάται από τις εξελίξεις και το πώς θα κινηθούν τα πράγματα στις επόμενες δύο εβδομάδες».


Αλλαξε η διοίκηση στον ΟΛΘ

Οριστικοποιήθηκαν οι αλλαγές στη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, καθώς σήμερα εξελέγη και συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού.

Πρόεδρος αναλαμβάνει ο καθηγητής του ΑΠΘ και πρώην αντιπρύτανηςκ. Γιάννης Παντής και διευθύνων σύμβουλος ο μηχανικός και διευθυντικό στέλεχος του ΟΛΘ επί σειρά ετών κ. Δημήτρης Μακρής.
Η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου είναι η εξής :
1. Ιωάννης Παντής, Πρόεδρος ΔΣ της Ο.Λ.Θ ΑΕ, εκτελεστικό μέλος
2. Δημήτριος Μακρής, Διευθύνων Σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος
3. Αναστάσιος Κανταράς, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ της Ο.Λ.Θ Α.Ε, μη εκτελεστικό μέλος
4. Γεώργιος Λαζαρίδης, μη εκτελεστικό μέλος
5. Κωνσταντίνος Μέλλιος, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
6. Γεώργιος Τοζίδης, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
7. Αλέξανδρος Χλωρός, μη εκτελεστικό μέλος
8. Δημήτριος Θηρίου, εκπρόσωπος των Λιμενεργατών, μη εκτελεστικό μέλος
9. Λάζαρος Τανταλίδης, εκπρόσωπος των εργαζομένων, μη εκτελεστικό μέλος
10. Γεώργιος Δημαρέλος, εκπρόσωπος του Δήμου Θεσσαλονίκης, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.
Ορίστηκαν ως μέλη της Επιτροπής Ελέγχου οι κκ.
· Γεώργιος Τοζίδης
· Κωνσταντίνος Μέλλιος
· Γεώργιος Δημαρέλος
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk