Στα €53,9 εκατ. τα κέρδη του ΟΤΕ στο α’ τρίμηνο 2015

Στα 53,9 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα καθαρά κέρδη του Ομίλου ΟΤΕ στο πρώτο τρίμηνο 2015, έναντι 57,5 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο 2014, σημειώνοντας πτώση 6,3%. Ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 940,8 εκατ. ευρώ, έναντι 963,7 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο 2014, σημειώνοντας πτώση 2,4%.

Στα 53,9 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα καθαρά κέρδη του Ομίλου ΟΤΕ στο πρώτο τρίμηνο 2015, έναντι 57,5 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο 2014, σημειώνοντας πτώση 6,3%. Ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 940,8 εκατ. ευρώ, έναντι 963,7 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο 2014, σημειώνοντας πτώση 2,4%.

Σύμφωνα με τα ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2015, με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς τα EBITDA του Ομίλου ΟΤΕ διαμορφώθηκαν στα 320 εκατ. ευρώ, έναντι 331,2 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο 2014, σημειώνοντας υποχώρηση 3,4%.

Οι προσαρμοσμένες καθαρές ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες διαμορφώθηκαν στην περίοδο Ιανουαρίου- Μαρτίου 2015 σε 212,8 εκατ. ευρώ, ενώ οι προσαρμοσμένες επενδύσεις σε πάγια περιουσιακά στοιχεία ανήλθαν στα 159,8 εκατ. ευρώ, έναντι 120,9 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο 2014, σημειώνοντας αύξηση 32,2%.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου 2015, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Mιχάλης Τσαμάζ, ανέφερε: «Η χρονιά ξεκίνησε καταγράφοντας ένα ακόμα τρίμηνο ισχυρών επιδόσεων στην Ελλάδα, με τα έσοδα της σταθερής τηλεφωνίας να αυξάνονται σε ετήσια βάση και την πτώση στην κινητή να περιορίζεται. Στη Ρουμανία και την Αλβανία, οι επιδόσεις μας συνέχισαν να επηρεάζονται από τη μείωση των τελών τερματισμού. Συνολικά, η τάση σταθεροποίησης των εσόδων μας συνεχίζεται, χάρη και στην αυξημένη ανταπόκριση των πελατών μας στις νέες υπηρεσίες που προσφέρουμε για την ολοκληρωμένη κάλυψη των αναγκών τους.»

Ο κ. Τσαμάζ πρόσθεσε: «Ο έλεγχος του κόστους, η ισχυρή λειτουργική κερδοφορία και οι ταμειακές ροές, μας επέτρεψαν να συνεχίσουμε να επενδύουμε δυναμικά σε δίκτυα και υπηρεσίες κατά τη διάρκεια του τριμήνου, διατηρώντας παράλληλα την οικονομική μας ευρωστία. Αναμένουμε αυτές οι τάσεις να συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.»

Αναφορικά με τις προοπτικές του ΟΤΕ το 2015 η Διοίκηση του Ομίλου ανέφερε πως θα συνεχίσει η σταθεροποίηση των επιδόσεών του ΟΤΕ στην Ελλάδα, και στη σταθερή και στην κινητή τηλεφωνία. Η σταθεροποίηση αυτή βασίζεται στη συνεχή επέκταση των νέων υπηρεσιών, στη σταθεροποίηση των εσόδων από υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας, αλλά και στην ευνοϊκότερη βάση σύγκρισης, υπό την αίρεση βελτιούμενων συνθηκών στο οικονομικό περιβάλλον.

Παράλληλα εκτιμά πως ο έντονος ανταγωνισμός και η μείωση των τελών τερματισμού θα συνεχίσουν να επηρεάζουν τις επιδόσεις σε Ρουμανία και Αλβανία. Σε σχέση με τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί για τη συγκράτηση του κόστους ο ΟΤΕ συνεχίζουν να αποδίδουν, ενώ η εταιρεία θα αναλάβει περαιτέρω πρωτοβουλίες για τον περιορισμό των λειτουργικών της εξόδων. Στόχος του ΟΤΕ είναι να συνεχίσει να επενδύει στην ανάπτυξη των υποδομών Ελλάδας και Ρουμανίας στα ίδια επίπεδα με το 2014, με τις επενδύσεις σε πάγια περιουσιακά στοιχεία το 2015 να εκτιμώνται σε περίπου 500 εκατ. ευρώ, εξαιρουμένων των πληρωμών για άδειες φάσματος. Λόγω των χαμηλότερων πληρωμών για τόκους και της ορθής διαχείρισης του κεφαλαίου κίνησης, ο OTE αναμένει ότι οι ελεύθερες ταμειακές ροές του θα ξεπεράσουν τα 500 εκατ. ευρώ και το 2015.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk