Ντάισελμπλουμ: «Ο τρόπος που η Ελλάδα πλήρωσε το ΔΝΤ δεν είναι συνήθης πρακτική»

«Είναι κάτι που επιτρέπεται, κάτι που μπορεί να γίνει, αλλά δεν είναι συνήθης πρακτική».Αυτό δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντεϊσελμπλούμ, αναφερόμενος στην απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να πληρώσει, την Τρίτη, τη δόση των 750 εκατ. ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μέσω του ειδικού λογαριασμού που διατηρεί στην Τράπεζα της Ελλάδος.

«Είναι κάτι που επιτρέπεται, κάτι που μπορεί να γίνει, αλλά δεν είναι συνήθης πρακτική».

Αυτό δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, αναφερόμενος στην απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να πληρώσει, την Τρίτη, τη δόση των 750 εκατ. ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μέσω του ειδικού λογαριασμού που διατηρεί στην Τράπεζα της Ελλάδος για την αποπληρωμή της συνδρομής της χώρας προς το Ταμείο.

«Η πληρωμή με αυτόν τον τρόπο μπορεί να γίνει μόνο μία φορά», προειδοποίησε ο Ντάισελμπλουμ μιλώντας στην ολλανδική τηλεόραση, σύμφωνα με την εφημερίδα De Telegraaf.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις επανέλαβε ότι ο χρόνος τελειώνει, ενώ παραμένουν αρκετές διαφορές μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών για συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις, τις οποίες, όμως, δεν αποκάλυψε.

Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις, ο πρόεδρος του Eurogroup επισήμανε ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου όχι μόνο πρέπει να έχει επιτευχθεί συμφωνία, αλλά και να εγκριθεί από όλα τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια, προκειμένου να εκταμιευθούν τα χρήματα.

«Τραβάμε από τη μια και σπρώχνουμε απ’ την άλλη», είπε χαρακτηριστικά ο Ντάισελμπλουμ στην ολλανδική τηλεόραση, θέλοντας να εκφράσει την μικρή πρόοδο που – κατά τον ίδιο – σημειώνεται στις διαβουλεύσεις.

Πρόσθεσε επίσης ότι «ο χρόνος πραγματικά τελειώνει στο τέλος του Ιουνίου».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk