Σόιμπλε: Καλό κλίμα στις συνομιλίες, αλλά χωρίς ουσία

«Η βελτίωση του κλίματος στις συνομιλίες Αθήνας-δανειστών δεν συνοδεύεται από ουσία» ανέφερε σήμερα Τρίτη εισερχόμενος στη συνεδρίαση του Ecofin ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε.

«Η βελτίωση του κλίματος στις συνομιλίες Αθήνας-δανειστών δεν συνοδεύεται με κάποια αλλαγή επί της ουσίας» ανέφερε σήμερα Τρίτη ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε.

Σε δηλώσεις που έκανε στο περιθώριο του Συμβουλίου Ecofin o Σόιμπλε ανέφερε πως «η ατμόσφαιρα έχει γίνει καλύτερη» στις συνομιλίες, ωστόσο προσέθεσε πως «η Ελλάδα είναι σε λάθος κατεύθυνση».

«Η πρόοδος στις συζητήσεις δεν είναι συμβατή με την βελτίωση της ατμόσφαιρας», είπε, προσθέτοντας πως υπήρξαν αρκετές παρεξηγήσεις στον Τύπο για το τι σήμαινε η συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επανέλαβε πως το ΔΝΤ δεν έχει κάποιον ξεχωριστό ρόλο στη διαπραγμάτευση με την Ελλάδα, αλλά είναι και αυτό μέρος των τριών θεσμών που λειτουργούν από κοινού. «Η θέση των τριών θεσμών είναι κοινή. Η πιθανότητα οποιοδήποτε κοινοβούλιο στην Ευρώπη να πάρει οποιαδήποτε απόφαση χωρίς το ΔΝΤ δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα», είπε.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην πρόοδο που καταγράφεται στην υπόλοιπη Ευρώπη τονίζοντας πως σχεδόν σε όλες τις οικονομίες της ΕΕ σημειώνεται ανάκαμψη.

Εστίασε δε στο σκέλος της φορολογίας, λέγοντας πως προχωρεί ο φόρος στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές στην ΕΕ στον οποίο όπως είπε Γερμανία και Βρετανία μπορούν να παίξουν ρόλο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk