ΟΟΣΑ: Εξασθενεί η οικονομία στις ΗΠΑ, επιβραδύνεται στην Κίνα

Η οικονομική ανάπτυξη φαίνεται να εξασθενεί στις ΗΠΑ και να συνεχίζει να επιβραδύνεται στην Κίνα, ενώ η Γαλλία και η Ιταλία υπεραποδίδουν και η οικονομία στην ευρωζώνη ανακάμπτει, σύμφωνα με τους σύνθετους δείκτες του ΟΟΣΑ που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα Tρίτη.

Η οικονομική ανάπτυξη φαίνεται να εξασθενεί στις ΗΠΑ και να συνεχίζει να επιβραδύνεται στην Κίνα, ενώ η Γαλλία και η Ιταλία υπεραποδίδουν και η οικονομία στην ευρωζώνη ανακάμπτει, σύμφωνα με τους σύνθετους δείκτες του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα Tρίτη.

Οι σύνθετοι πρόδρομοι δείκτες (CLI), σχεδιασμένοι να ανιχνεύουν σημεία καμπής στις οικονομίες, υποδηλώνουν σταθερή αναπτυξιακή δυναμική στις χώρες του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, καθώς και στην Ιαπωνία, τη Γερμανία, τη Βρετανία και την Ινδία, είπε ο οργανισμός.

«Στην ευρωζώνη, η αναπτυξιακή δυναμική συνεχίζει να ενισχύεται, ιδιαίτερα στη Γαλλία και την Ιταλία. Ενδείξεις χαλάρωσης της αναπτυξιακής δυναμικής εμφανίζονται στις ΗΠΑ, αν και ίσως αντανακλούν προσωρινούς παράγοντες» ανέφερε ο οργανισμός που εδρεύει στο Παρίσι.

Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, που χρησιμοποιεί την τιμή 100 ως μακροπρόθεσμο μέσο όρο, οι τελευταίοι μηνιαίοι δείκτες CLI δείχνουν την αμερικανική οικονομία να υποχωρεί από το 98,8 στο 98,6 και την Κίνα από το 98,1 στο 97,9.

Η ευρωζώνη παραμένει σταθερή στο 100,7, με τη Γερμανία να διατηρείται στο 99,8, τη Γαλλία να αυξάνεται στο 100,8 από το 100,6 και την Ιταλία να ανεβαίνει στο 101,0 από το 100,9. Παράλληλα, η Ιαπωνία σημείωσε άνοδο στο 100,0 από το 99,9.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk