Πελοπόννησος: Ανησυχία ξενοδόχων για την κίνηση

Εντονη ανησυχία εκφράζουν οι ξενοδοχειακοί κύκλοι της Πελοποννήσου για την ανάσχεση της τουριστικής κίνησης από την έντονη αβεβαιότητα για τη χώρα.

Εντονη ανησυχία εκφράζουν οι ξενοδοχειακοί κύκλοι της Πελοποννήσου για την ανάσχεση της τουριστικής κίνησης από την έντονη αβεβαιότητα για τη χώρα.

Το αρνητικό κλίμα επιβαρύνει την ήδη περιθωριοποιημένη τουριστικά εικόνα της Πελοποννήσου, σε σχέση με παραδοσιακούς προορισμούς. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, κατά τη τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου (ΤΟΠ) στις 4 Μαΐου στην Πάτρα, διαπιστώθηκε ότι λόγω της παρατεταμένης διαπραγματευτικής δραστηριότητας της κυβέρνησης με τους εταίρους σε συνδυασμό με την αρνητική δημοσιότητα στα εθνικά και διεθνή ΜΜΕ, καταγράφεται ένα περιβάλλον έντονης αβεβαιότητας, τόσο για την ελληνική οικονομία όσο και για τον ελληνικό τουρισμό, που έχει ως συνέπεια τη σημαντική ανάσχεση του αισιόδοξου κλίματος στα τέλη του 2014.

Ο ΤΟΠ προτάσσει ως αναγκαιότητα τον επαναπροσδιορισμό του Στρατηγικού Τουριστικού Σχεδιασμού της Πελοποννήσου και τη χάραξη κατάλληλων πολιτικών, με στόχο την επιτάχυνση της τουριστικής αναπτυξιακής διαδικασίας και τη στήριξη της τουριστικής επιχειρηματικότητας, η οποία, όπως τονίζεται, κινδυνεύει να καταρρεύσει. Επιτακτική πλέον κρίνεται η άμεση αντίδραση όλων των εμπλεκόμενων με την τουριστική ανάπτυξη δυνάμεων του ιδιωτικού τομέα, σε στενή συνεργασία και με πρωτοβουλία της τοπικής αυτοδιοίκησης, ιδίως των Περιφερειακών Αρχών που φέρουν και την κύρια ευθύνη χάραξης αναπτυξιακών πολιτικών.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk