Ντάισελμπλουμ: Το Eurogroup της Δευτέρας δεν θα είναι καθοριστικό για την Ελλάδα

Το Eurogroup της Δευτέρας δεν θα είναι καθοριστικό για την Ελλάδα δήλωσε σήμερα Παρασκευή ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά την συνάντησή του με τον ιταλό υπουργό Οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν.

Στην κοινή διαπίστωση ότι έχει επιτελεσθεί σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, προχώρησαν ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, κατά την σημερινή τους συνάντηση στην Ρώμη.

«Είχαμε μια σημαντική ανταλλαγή ιδεών. Έχει επιτελεσθεί πρόοδος, τόσο σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες του διαλόγου, όσο και στην συμφωνία επί μέτρων που η Ελλάδα θα πρέπει να λάβει. Υπάρχει πρόοδος και η όλη διαδικασία πρέπει να επιταχυνθεί. Την Δευτέρα η συζήτηση θα συνεχισθεί και θεωρώ ότι θα μπορέσει να επιτευχθεί συμφωνία μέσα σε λογικό χρονικό διάστημα», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Eurogroup υπογράμμισε:

«Τις τελευταίες εβδομάδες υπήρξε πρόοδος και είχαμε εποικοδομητική συζήτηση, μια πρόοδος επί πολλών θεμάτων. Δεν έχουμε φτάσει ακόμη σε συμφωνία και η συνεδρίαση της Δευτέρας δεν θα είναι καθοριστική. Όλοι, όμως, καταλαβαίνουμε πόσο επείγουσα είναι η κατάσταση-τόσο εμείς όσο και η Ελλάδα- και οι εργασίες είναι καρποφόρες».

Σε ερώτηση σχετικά με την δυνατότητα αναδιάρθρωσης του ελληνικού δημόσιου χρέους, ο κύριος Ντάισελμπλουμ απάντησε:

« Η θέση του Eurogroup είναι αυτή του Νοεμβρίου του 2012. Αν η Ελλάδα ολοκληρώσει το πρόγραμμα, το οποίο και επανακαθορίζεται, τότε οι χώρες της ΕΕ θα μπορούσαν να εξετάσουν το θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους και να αναθεωρήσουν και τα επιτόκια. Αλλά το πρόγραμμα πρέπει να ολοκληρωθεί, έστω και με τροποποιήσεις. Πάντως, κρατώ κάθε βράδυ κάτω από το μαξιλάρι μου τις δηλώσεις και αποφάσεις του Eurogroup του Νοεμβρίου 2012».

Απαντώντας, τέλος, σε ερώτηση του ΑΜΠΕ για το αίτημα των δανειστών σχετικά με την απελευθέρωση των απολύσεων και για το κατά πόσον μπορεί η θέση αυτή να αναθεωρηθεί, ο πρόεδρος του Eurogroup υπογράμμισε:

«Είμαι ανοικτός στο να εξετάσω νέα μέτρα, αλλά ο στόχος πρέπει να είναι πάντα η βιωσιμότητα του χρέους και η επιστροφή στην οικονομική ανάπτυξη, στην ανάκαμψη και στην χρηματοοικονομική αυτονομία και σταθερότητα της Ελλάδας. Είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk