Ασφαλιστικά Ταμεία: Σαφάρι ελέγχων για την εισφοροδιαφυγή

Μεγάλο σαφάρι ελέγχων για την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής, με στόχο την είσπραξη 136 εκατ. ευρώ, ξεκινούν τα ασφαλιστικά ταμεία.

Μεγάλο σαφάρι ελέγχων για την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής, με στόχο την είσπραξη 136 εκατ. ευρώ, ξεκινούν τα ασφαλιστικά ταμεία.

Με τροπολογία του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δ. Στρατούλη, η οποία κατατίθεται εντός των προσεχών ημερών στη Βουλή, θα παρέχεται η δυνατότητα στους διοικητές των ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΕΑ και ΟΓΑ να χρησιμοποιήσουν υπαλλήλους από τα τμήματα εσόδων (και κατά τις απογευματινές ώρες) για ελέγχους.

Εκτιμάται ότι μόνο το ΙΚΑ θα διαθέσει πανελλαδικά 500 υπαλλήλους. Σημειώνεται ότι οι έλεγχοι θα γίνονται παράλληλα με τους ελέγχους που πραγματοποιεί η ΕΥΠΕΑ.

Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, τα ειδικά κλιμάκια θα διενεργούν «επιτόπιους, τακτικούς και έκτακτους ελέγχους» και θα στελεχωθούν «με τη συμμετοχή των εργαζομένων που μπορούν να κάνουν αυτή τη δουλειά».

Στελέχη του υπουργείου Εργασίας τόνιζαν χθες ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη κινητοποίηση που έγινε ποτέ στο ακανθώδες ζήτημα της εισφοροδιαφυγής και της ανασφάλιστης και αδήλωτης εργασίας, η οποία παραμένει ανεπούλωτη πληγή και έχει σημαντικές επιπτώσεις στα ασφαλιστικά ταμεία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk