Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο των ΕΛΠΕ

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο των Ελληνικών Πετρελαίων με θητεία που λήγει στις 26/6/2018. Πρόεδρος είναι ο κ. Στάθης Τσοτσορός και διευθύνων σύμβουλος ο κ. Γρηγόρης Στεργιούλης.

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο των Ελληνικών Πετρελαίων με θητεία που λήγει στις 26/6/2018.
Πρόεδρος είναι ο κ. Στάθης Τσοτσορός και διευθύνων σύμβουλος ο κ. Γρηγόρης Στεργιούλης. Και οι δύο είναι επιλογές της κυβέρνησης σε αντίθεση με το παρελθόν που τον διευθύνοντα σύμβουλο τον επέλεγε ο όμιλος Λάτση. Αλλη μια σημαντική διαφορά είναι ότι ο πρόεδρος είναι πλέον εκτελεστικός με αποτέλεσμα να ενδυναμώνεται η θέση του δημοσίου στην εταιρεία, παρά το γεγονός πως το δημόσιο ελέγχει το 35% της εταιρείας και ο όμιλος Λάτση το 41%.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας:
α) Τα ακόλουθα επτά Μέλη του Δ.Σ. διορίστηκαν από το Ελληνικό Δημόσιο, ήτοι οι κ.κ. Ευστάθιος Τσοτσορός, Γρηγόριος Στεργιούλης, Ανδρέας Σιάμισιης, Γεώργιος Γρηγορίου, Στρατής Ζαφείρης, Σωτήρης Κοντονάσιος και Γεώργιος Μαλόγλου.
β) Τα ακόλουθα δύο Μέλη του Δ.Σ. διορίστηκαν από τη μέτοχο «PANEUROPEAN OIL AND INDUSTRIAL HOLDINGS S.A.», ήτοι οι κ.κ. Θεόδωρος – Αχιλλέας Βάρδας και Γεώργιος Αλεξόπουλος.
γ) Τα ακόλουθα δύο Μέλη του Δ.Σ. εξελέγησαν από τους εργαζομένους ως εκπρόσωποί τους και παραμένουν, ήτοι οι κ.κ. Παναγιώτης Οφθαλμίδης και Κωνσταντίνος Παπαγιαννόπουλος.
δ) Τα ακόλουθα δύο μέλη του Δ.Σ. εξελέγησαν από την Ειδική Συνέλευση των Μετόχων της Μειοψηφίας και παραμένουν, ήτοι οι κ.κ. Θεόδωρος Πανταλάκης και Σπυρίδων Παντελιάς.
Το ανωτέρω Διοικητικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίαση του υπ’ αριθ.1237 της 07.05.2015, αποφάσισε τη συγκρότησή του σε Σώμα ως εξής:
Α. Εκτελεστικά Μέλη :
  • Ευστάθιος Τσοτσορός, Πρόεδρος Δ.Σ.
  • Γρηγόριος Στεργιούλης, Διευθύνων Σύμβουλος.
  • Ανδρέας Σιάμισιης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος.
  • Γεώργιος Αλεξόπουλος, Σύμβουλος
Β. Μη Εκτελεστικά Μέλη :
· Θεόδωρος – Αχιλλέας Βάρδας, Σύμβουλος
· Γεώργιος Γρηγορίου, Σύμβουλος
· Στρατής Ζαφείρης, Σύμβουλος
· Σωτήρης Κοντονάσιος, Σύμβουλος
· Γεώργιος Μαλόγλου, Σύμβουλος
· Παναγιώτης Οφθαλμίδης, Σύμβουλος – εκπρόσωπος των εργαζομένων
· Θεόδωρος Πανταλάκης, Σύμβουλος – εκπρόσωπος των μετόχων μειοψηφίας.
· Σπυρίδων Παντελιάς, Σύμβουλος – εκπρόσωπος των μετόχων μειοψηφίας.
· Κωνσταντίνος Παπαγιαννόπουλος Σύμβουλος – εκπρόσωπος των εργαζομένων.
Σύμφωνα με κύκλους της αγοράς, η σύνθεση του νέου ΔΣ της ΕΛΠΕ ΑΕ εγγυάται τη συνέχεια και την αποτελεσματικότητα της διοίκησης του ομίλου ΕΛΠΕ.
Πρόθεση της νέας διοίκησης είναι η αναβάθμιση του ενεργειακού ρόλου του ομίλου στην προσπάθεια για τη θετική διέξοδο από την κρίση και την παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας.
Η νέα διοίκηση απευθύνεται στους εργαζομένους, τους συνεργάτες και τους μετόχους καλώντας τους να στηρίξουν ενεργά την προσπάθεια να καταστούν τα ΕΛΠΕ ο ηγετικός ενεργειακός όμιλος στη ΝΑ Ευρώπη.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk