Οικονομικό Επιμελητήριο: Να θεσπισθούν κίνητρα για την εφάπαξ πληρωμή φόρου

Σε θετική κατεύθυνση κινείται η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία, αλλά απαιτούνται τέσσερις βασικές αλλαγές, τόνισε ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κων.Κόλλιας. Αυτές αφορούν στην επιτάχυνση των ελέγχων, στην κατ΄ εξαίρεση υπαγωγή στη ρύθμιση και όσων έχουν υποθέσεις με έλεγχο σε εξέλιξη, στην επιβράβευση των συνεπών φορολογουμένων, και στην παροχή γενναίων κινήτρων για την εφάπαξ πληρωμή των οφειλών.

Σε θετική κατεύθυνση κινείται η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία, αλλά απαιτούνται τέσσερις βασικές αλλαγές.

Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, στην τοποθέτησή του κατά την κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Αυτές αφορούν στην επιτάχυνση των ελέγχων, στην κατ΄ εξαίρεση υπαγωγή στη ρύθμιση και όσων έχουν υποθέσεις με έλεγχο σε εξέλιξη, μέσω της υποβολής τροποποιητικής δήλωσης, στην επιβράβευση των συνεπών φορολογουμένων, και στην παροχή γενναίων κινήτρων για την εφάπαξ πληρωμή των οφειλών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk