Ισπανία: Μειώθηκε ο αριθμός των ανέργων-Ανήλθε στα 4,33 εκατ.

Ο αριθμός των ανέργων στην Ισπανία μειώθηκε τον Απρίλιο για τρίτο συνεχή μήνα, κατά 118.923 άτομα χάρη σε εποχικούς παράγοντες, παραμένοντας, ωστόσο, σε υψηλά επίπεδα, στα 4,33 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε  το υπουργείο Εργασίας.

Ο αριθμός των ανέργων στην Ισπανία μειώθηκε τον Απρίλιο για τρίτο συνεχή μήνα, κατά 118.923 άτομα χάρη σε εποχικούς παράγοντες, παραμένοντας, ωστόσο, σε υψηλά επίπεδα, στα 4,33 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη, το υπουργείο Εργασίας.

Ακόμα και αν δεν ληφθούν υπόψη οι εποχικοί παράγοντες, η μείωση είναι σημαντική – κατά 50.160 άτομα – και η υψηλότερη για τον μήνα Απρίλιο από το 1996, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Το υπουργείο δεν έδωσε στοιχεία για το ποσοστό της ανεργίας. Σύμφωνα, ωστόσο, με τη στατιστική υπηρεσία της χώρας, η ανεργία διαμορφώθηκε το πρώτο τρίμηνο στο 23,78%.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, βάσει των εαρινών προβλέψεων που ανακοίνωσε σήμερα, αναμένει η ανεργία να υποχωρήσει στο 22,4% φέτος από το 24,5% πέρυσι και να μειωθεί ακόμα περισσότερο στο 20,5% το 2016.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk