Ευρωζώνη: Επιβράδυνση της ανάπτυξης της μεταποίησης

Με χαμηλότερους ρυθμούς επεκτάθηκε τον Απρίλιο ο μεταποιητικός κλάδος της ευρωζώνης σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα Δευτέρα στη δημοσιότητα η εταιρεία ερευνών Markit. Συγκεκριμένα ο σύνθετος Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών (ΡΜΙ) υποχώρησε στις 52 μονάδες τον Απρίλιο, από τις 52,2 μονάδες τον Μάρτιο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις που τον τοποθετούσαν στις 51,9 μονάδες.

Με χαμηλότερους ρυθμούς επεκτάθηκε τον Απρίλιο ο μεταποιητικός κλάδος της ευρωζώνης σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα Δευτέρα στη δημοσιότητα η εταιρεία ερευνών Markit.

Συγκεκριμένα ο σύνθετος Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών (ΡΜΙ) υποχώρησε στις 52 μονάδες τον Απρίλιο, από τις 52,2 μονάδες τον Μάρτιο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις που τον τοποθετούσαν στις 51,9 μονάδες.

Βασικό χαρακτηριστικό είναι η ανομοιογένεια της επέκτασης της μεταποιητικής δραστηριότητας στην ευρωζώνη. Η Ιρλανδία και η Ισπανία εμφανίζουν τις καλύτερες επιδόσεις, ενώ η Γαλλία και η Ελλάδα τις πλέον κακές.

Ο γαλλικός ΡΜΙ κινήθηκε πτωτικά για 12ο συνεχόμενο μήνα και υποχώρησε στις 48 μονάδες, έναντι πρόβλεψης στο 48,4 μονάδες. Τον Μάρτιο είχε διαμορφωθεί στις 48,8 μονάδες.

Στον αντίποδα, ο αντίστοιχος δείκτης για τη γερμανική βιομηχανία, διαμορφώθηκε στο 52,1 μονάδες, όταν τον προηγούμενο μήνα είχε ανέλθει στις 52,8 μονάδες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk