Κάντε TO BHMA προτιμώμενη πηγή

Το ΔΝΤ δεν έχει δεχθεί καθυστερήσεις σε πληρωμές τα τελευταία 30 χρόνια, είπε την Πέμπτη η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

H κυρία Λαγκάρντ υπογράμμισε πως «οι καθυστερήσεις στις πληρωμές των δόσεων από την Ελλάδα δεν ενδείκνυται στην παρούσα κατάσταση», σημειώνοντας πως το ΔΝΤ «ουδέποτε έχει λάβει δόση με καθυστέρηση από αναπτυγμένη χώρα».

Η συμβουλή της Κριστίν Λαγκάρντ προς την Ελλάδα είναι να «τελειώνει με τις συνομιλίες», ενώ εξέφρασε την ελπίδα «ολοι οι εμπλεκόμενοι να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις σε ταχύτερους ρυθμούς».

Η επικεφαλής του ΔΝΤ ανέφερε ότι το Ταμείο ενδιαφέρεται για την κατάσταση ρευστότητας όλων των οφειλετών της και σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα.