ΥΛΙΚΑ (για 8 άτομα)

1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας από την ουρά, κομμένο σε μερίδες

1 κρεμμύδι

1 καρότο

2 κλωνάρια σέλινο

2-3 μεγάλες πατάτες, καθαρισμένες

5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

200 γρ. σπανάκι, χονδροκομμένο

200 γρ. σέσκουλα, χονδροκομμένα

100 γρ. μυρώνια, χονδροκομμένα

100 γρ. λάπατα, χονδροκομμένα

1 μαρούλι, πλυμένο και κομμένο

1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο

χυμό από 1 λεμόνι

λίγο έ.π. ελαιόλαδο, για το τσιγάρισμα

200 γρ. μοσχαρίσια γλυκάδια, σε μέγεθος φουντουκιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βράζουμε το κρέας, το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο, μέχρι να μαλακώσει
καλά το κρέας.

Σουρώνουμε, ρίχνουμε ξανά τον ζωμό στην κατσαρόλα και βράζουμε σε αυτόν τις πατάτες. Μόλις μαλακώσουν καλά, τις πολτοποιούμε μαζί με όσο ζωμό χρειαστεί, ώστε να δημιουργηθεί μια βελούδινη σούπα.

Ρίχνουμε στη σούπα τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σπανάκι, τα σέσκουλα, τα μυρώνια, τα λάπατα και το μαρούλι και τα βράζουμε όλα μαζί για περίπου 3-4 λεπτά.

Προσθέτουμε τον άνηθο, ξεψαχνίζουμε το κρέας και το ρίχνουμε μέσα και αυτό. Περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε απαλά.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με την προσθήκη λίγου έ.π. ελαιόλαδου τσιγαρίζουμε τα γλυκάδια. Σερβίρουμε τη μαγειρίτσα και γαρνίρουμε με τα γλυκάδια.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 5 Απριλίου 2015.