ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

250 γρ. φάβα

1 καρότο, σε ροδέλες

1 κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες

900 ml νερό

χυμό από 1 λεμόνι

100 ml έ.π. ελαιόλαδο

½ κ.γ. κύμινο

½ κ.γ. πάπρικα της αρεσκείας μας και λίγη επιπλέον, για το πασπάλισμα

αλάτι

EKTEΛΕΣΗ

Ξεπλένουμε τη φάβα με κρύο νερό. Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε τη φάβα, το καρότο και το κρεμμύδι, το νερό και φέρνουμε σε βρασμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε ξαφρίζοντας κατά διαστήματα, για περίπου 50 λεπτά (ανάλογα με το πόσο βραστερή είναι). Αλατίζουμε τη φάβα προς το τέλος του μαγειρέματος.

Πολτοποιούμε τα υλικά με ένα ραβδομπλέντερ. Σιγά σιγά ρίχνουμε τον χυμό του λεμονιού, το ελαιόλαδο, το κύμινο και την πάπρικα και ανακατεύουμε. Διορθώνουμε το αλάτι και σερβίρουμε τη φάβα πασπαλίζοντας με λίγη επιπλέον πάπρικα.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015.