Σεμινάριο πρώτων βοηθειών θα πραγματοποιήσει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) σε συνεργασία με την ομάδα διαχείρισης κρίσεων στο πλαίσιο των δράσεων της κοινωνικής του προσφοράς.
Συμμετέχοντας δωρεάν στο σεμινάριο, οι πολίτες μπορούν να μάθουν πώς πρέπει να αντιδράσουν σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και πώς να αντιμετωπίσουν την εκάστοτε δυσμενή κατάσταση με όπλο τους τη σωστή παροχή των πρώτων βοηθειών.
Τα σεμινάρια θα γίνουν στο πολιτιστικό κέντρο Κάτω Πετραλώνων τη Δευτέρα 9 Μαρτίου στις 17.00 και στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευελπίδων τη Δευτέρα 16 Μαρτίου την ίδια ώρα, με στόχο την ενημέρωση των δημοτών και των κατοίκων της πόλης.
Η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων είναι μία μη κερδοσκοπική – μη κυβερνητική οργάνωση που αποτελείται από παλαιούς και έμπειρους πιστοποιημένους διασώστες, καθώς και από ευαισθητοποιημένους ειδικούς και εκπαιδευμένους εθελοντές, οι οποίοι εκπαιδεύονται συνεχώς σε ενότητες πρώτων βοηθειών, απεγκλωβισμού ατόμων από ερείπια, αντιμετώπισης πάσης φύσεως καταστροφών κ.ά.
Σκοπός της είναι η εθελοντική προσφορά βοήθειας στην πρόληψη, αντιμετώπιση και αποκατάσταση από μαζικές καταστροφές (σεισμοί, πλημμύρες κ.ά.), στην έρευνα και διάσωση ατόμων από ατυχήματα (αεροπορικά, ναυτικά, ορειβατικά κ.ά.) και η παροχή ή διαχείριση ανθρωπιστικής βοήθειας εντός και εκτός ελληνικών συνόρων.
Για πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο Πολιτιστικό Κέντρο της επιλογής τους (ΠΚ Κ. Πετραλώνων: Αθηνοδώρου 61, Κάτω Πετράλωνα, τηλ. 210 3422642, ΠΚ Ευελπίδων: Ευελπίδων 18, τηλ. 210 8840520) και στο τηλ. 6957829006.