Το δικό του ηλεκτρονικό κατάστημα απέκτησε, από τα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου, το ιστορικό «Παντοπωλείο της Στοάς των Αθανάτων» της οικογένειας Ψυχογιού (https://www.stistoa.gr/) που βρίσκεται από το 1957 στη στοά που ενώνει την οδό Σοφοκλέους με την Αρμοδίου, δίπλα ακριβώς στη Βαρβάκειο Αγορά.
Το παντοπωλείο, γνωστό για δεκαετίες σε όσους αναζητούσαν εκλεκτές ελιές, τουρσιά και αλίπαστα, αναβαθμίστηκε τα τελευταία χρόνια σε πλήρες παντοπωλείο με πλήθος ποιοτικά τοπικά προϊόντα, παραδοσιακά και βιολογικά, από κάθε γωνιά της ελληνικής γης. Τα τελευταία πέντε χρόνια όμως η κίνηση τόσο στη Βαρβάκειο Αγορά όσο και στα γειτονικά μαγαζιά έχει μειωθεί αισθητά εξαιτίας αφενός της ευρύτερης κρίσης και αφετέρου των διαδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα στο κέντρο της Αθήνας.


Σε τιμές Βαρβακείου

«Η Βαρβάκειος έχει τεράστιο πρόβλημα επισκεψιμότητας. Ο κόσμος έχει ξεμάθει να έρχεται στο κέντρο, στην αγορά, ειδικά τα τελευταία πέντε χρόνια, γιατί δεν ξέρει αν θα βρει ανοιχτό το κέντρο» εξηγεί στο «Βήμα» ένας εκ των ιδιοκτητών του «Παντοπωλείου», ο κ. Σταμάτης Φλαμπούρης. Ο λόγος αυτός στάθηκε αφορμή για τη δημιουργία του ηλεκτρονικού καταστήματος. Εγχείρημα το οποίο πραγματοποιήθηκε μετά τη συνεργασία των ιδιοκτητών με τους bostanistas (http://www.bostanistas.gr/).
Από τα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου λοιπόν 600 προϊόντα, όλων των ειδών, από περίπου 80 μικρότερους και μεγαλύτερους έλληνες παραγωγούς, που υπάρχουν στο φυσικό κατάστημα διατίθενται μέσω του e-shop σε όλη την Αθήνα και στα προάστια στις ίδιες τιμές της Βαρβακείου, οι οποίες θεωρούνται οι πιο συμφέρουσες για το καταναλωτικό κοινό. Οπως σχολιάζει ο κ. Φλαμπούρης, υπάρχει μια επισκεψιμότητα στο e-shop αλλά όχι τόσες αγορές, μια και το «άνοιγμα» αυτό συνέπεσε με την προεκλογική περίοδο.
Στόχος του e-shop είναι να συνδυαστούν το ψηφιακό και το πραγματικό κατάστημα. Να γίνει πόλος έλξης και για επισκέψεις στη Βαρβάκειο, «για να ξανασυνηθίσουμε να επισκεπτόμαστε το ταλαιπωρημένο κέντρο της Αθήνας». Επειδή οι δεσμοί των ιδιοκτητών με τη γειτονιά της Βαρβακείου μετράνε δεκαετίες, ουζερί και κρεοπωλεία της Στοάς Αθανάτων δέχθηκαν να κάνουν εκπτώσεις και προσφορές στους πελάτες του e-shop (λεπτομέρειες για την προσφορά εδώ: Η γειτονιά μας κάνει εκπτώσεις. Ενώ για την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων η μεταφορά θα γίνεται δωρεάν για αγορές άνω των 20 ευρώ.
Ολες οι παραγγελίες θα παραδίδονται την επομένη ημέρα, από τις 9.00 ως τις 18.00. «Εμείς ξεκινάμε να δουλεύουμε από τις 5.00-6.00 το πρωί και την ίδια ημέρα είναι σπίτι σας. Τα τρόφιμα φθάνουν σε σας όπως ακριβώς θα τα παραλαμβάνατε και από το φυσικό κατάστημά μας» αναφέρουν στην ιστοσελίδα τους οι ιδιοκτήτες της «Στοάς». Επίσης μέσα στο διάστημα παράδοσης οι καταναλωτές θα μπορούν να ορίσουν συγκεκριμένο τρίωρο κατά το οποίο διευκολύνονται για να παραλάβουν την παραγγελία.


Με το ζύγι και με το… τεμάχιο

Το «Παντοπωλείο της Στοάς των Αθανάτων» εξακολουθεί πάντα να έχει εξαιρετικές ελιές από τις καλύτερες ελληνικές ποικιλίες, μπακαλιάρους, λακέρδες, σκουμπριά, αντζούγιες και λογιών-λογιών τουρσιά, όσπρια και ρύζια –αλλά δίπλα σε αυτά που πωλούνται με το ζύγι, όπως απαιτούν οι παλιές καλές παραδόσεις της Βαρβακείου, βρίσκει κανείς ζυμαρικά, γλυκά, μαρμελάδες, σάλτσες, αρτοποιήματα, σαπούνια, κρασιά και οινοπνεύματα αλλά και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και κρασί που παράγει η ίδια η οικογένεια Ψυχογιού «από τον ελαιώνα και το αμπέλι των παππούδων πάνω στον λόφο του Κάστρου της Κυλλήνης».

Συνολικά 600 προϊόντα, από μικρότερους και μεγαλύτερους έλληνες παραγωγούς, παλιούς και νέους, που παρασκευάζουν παραδοσιακά εδέσματα ή πρωτοτυπούν δίνοντας σε παλιές γνωστές τροφές σύγχρονες διαστάσεις, θα βρίσκονται στα ράφια.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα και τους παραγωγούς αλλά και για τον τρόπο παραγγελίας και πληρωμής επισκεφθείτε την ηλεκτρονική σελίδα του Παντοπωλείου «Στοά των Αθανάτων».

HeliosPlus