ΠαΣοΚ: Ο Παπανδρέου μάς στέρησε την τρίτη θέση

Στην επόμενη ημέρα θα στρέψει το ΠαΣοΚ το ενδιαφέρον του τις προσεχείς ημέρες καθώς θεωρεί ότι τα προβλήματα της χώρας έχουν διογκωθεί και ότι η χώρα δεν μπορεί να κυβερνηθεί με πλειοψηφίες ούτε του 35% – 37%.

«Ο Παπανδρέου μας στέρησε την τρίτη θέση» σχολίαζαν κύκλοι του ΠΑΣΟΚ με τη δημοσιοποίηση των exit polls. «Ευθύνεται ο Γιώργος Παπανδρέου με την κίνησή του να διασπάσει την παράταξη και να ιδρύσει το ΚΙΔΗΣΟ».

Μάλιστα στελέχη του ΠΑΣΟΚ «ξηλώνουν» εικόνες του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην έδρα του κόμματος, στη Χαριλάου Τρικούπη καθώς τον θεωρούν υπεύθυνο για την εκλογική καθίζηση

Όπως επισήμαιναν, το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει τη νέα κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις της με τους δανειστές.

Επισημαίνεται, επιπλέον, η θέση του κόμματος ότι η χώρα δεν κυβερνιέται χωρίς ευρύτερες συνεργασίες και ότι η θέση του ΠΑΣΟΚ έχει διατυπωθεί καθαρά για συνεργασίες όλων των δημοκρατικών δυνάμεων ευρωπαϊκού προσανατολισμού.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον Βαγγέλη Βενιζέλο επισημάνθηκε ότι το ΠΑΣΟΚ είπε προεκλογικά με ακρίβεια την απόλυτη αλήθεια, ότι αντιστάθηκε στον εκφοβισμό της ΝΔ και τον εφησυχασμό του ΣΥΡΙΖΑ, ότι κανείς δεν μπορεί πλέον να πει «δεν ήξερα» και πως το ΠΑΣΟΚ εύχεται να πάνε τα πράγματα προς το καλύτερο και πως θα αγωνιστεί για να αποτρέψει το χειρότερο.

Ακόμα, αναφέρθηκε ότι δικαιούνται να χαρούν όσοι θεωρούν ότι νίκησαν και πως όμως τα προβλήματα και οι κίνδυνοι δεν περιμένουν και ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και αυτοσχεδιασμούς. Σε αυτό το πλαίσιο, επισημάνθηκαν οι προθεσμίες σε σχέση με τη διαπραγμάτευση και τονίστηκε ότι η χώρα πρέπει να δείξει άμεσα ότι είναι αξιόπιστη και ότι υπάρχει η συνέχεια του κράτους.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποχώρησε από τα γραφεία του κόμματος και θα επιστρέψει με τη δημοσιοποίηση των πρώτων αποτελεσμάτων, οπότε θα προβεί και σε δηλώσεις.

ΠαΣοΚ: Η χώρα δεν μπορεί να κυβερνηθεί με πλειοψηφίες του 35% – 37%

Στην επόμενη ημέρα θα στρέψει το ΠαΣοΚ το ενδιαφέρον του τις προσεχείς ημέρες καθώς θεωρεί ότι τα προβλήματα της χώρας έχουν διογκωθεί και ότι η χώρα δεν μπορεί να κυβερνηθεί με πλειοψηφίες ούτε του 35% – 37%.

Σε σύσκεψη που έγινε νωρίς στο απόγευμα στα γραφεία του ΠαΣοΚ στη Χαρ. Τρικούπη υπό την προεδρεία του Ευάγγελου Βενιζέλου παρουσία όλων των βασικών στελεχών, πρώην υπουργών και υποψήφιων βουλευτών, αποφασίστηκε ότι το ΠασοΚ θα προτείνει κυβέρνηση εθνικής ενότητας και αν δεν προκύψει τέτοια κυβέρνηση θα στηρίξει από τη θέση της αντιπολίτευσης αποφάσεις που εμπίπτουν στην εθνική στρατηγική της οποίας τους άξονες έχει περιγράψει προεκλογικά.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σε ήπιους τόνους, χωρίς διαφωνίες ή διαφορετικές προτάσεις από τους παριστάμενους. Εκτιμήθηκε ότι αν ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έκανε τη διασπαστική κίνηση το ΠαΣοΚ θα μπορούσε με άνεση να διεκδικήσει την τρίτη θέση και να μην λάβει η Χρυσή Αυγή την τρίτη διερευνητική εντολή.
Τα στελέχη του ΠαΣοΚ συμφώνησαν ότι το αποτέλεσμα των εκλογών σε κάθε περίπτωση δεν είναι ικανοποιητικό για το κόμμα και ο κ. Βενιζέλος τους είπε ότι προτίθεται να ανοίξει αμέσως τη συνεδριακή διαδικασία όπου θα τεθούν όλα τα ζητήματα πολιτικού προσανατολισμού, οργάνωσης και ηγεσίας.
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk