Βέβαιοι για την τρίτη θέση στο Ποτάμι

Ο Σταύρος Θεοδωράκης εμφανίζεται βέβαιος ότι το Ποτάμι θα είναι τρίτο κόμμα και έχει προαναγγείλει ότι θα αξιοποιήσει την τρίτη διερευνητική εντολή

Ο Σταύρος Θεοδωράκης εμφανίζεται βέβαιος ότι το Ποτάμι θα είναι τρίτο κόμμα και έχει προαναγγείλει ότι θα αξιοποιήσει την τρίτη διερευνητική εντολή για να συντεθούν ευρύτερες συναινέσεις και όχι μια «κυβερνητική σούπα».
Το Ποτάμι προτείνει να συγκληθεί σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών αμέσως μετά τις εκλογές ώστε να αποφασιστεί η θέση της Ελλάδας έναντι των εταίρων και αν υπάρξει ανάγκη να ζητηθεί παράταση δύο ή τριών εβδομάδων ώστε να ολοκληρωθεί η εσωτερική διαπραγμάτευση και να οριστεί η εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης.
Ο κ. Θεοδωράκης διαβεβαιώνει ότι το κόμμα του έχει ετοιμάσει ένα συνεκτικό σχέδιο για την επόμενη ημέρα το οποίο επεξεργάστηκε η ομάδα διαπραγμάτευσης του Ποταμιού ενώ χαρακτηρίζει ευχολόγιο το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης ξεκαθαρίζει ότι αν δεν σχηματιστεί κυβέρνηση «Εθνικής Ελλάδας» και τα πράγματα έρθουν έτσι ώστε το Ποτάμι να αναγκαστεί να διαπραγματευτεί με τον ΣΥΡΙΖΑ για να μη μείνει ακυβέρνητη η χώρα και γίνουν δεύτερες εκλογές, η συζήτηση θα γίνει στη βάση των θέσεων και των αρχών και όχι του μοιράσματος της αντιπροεδρίας και των υπουργείων. Θεωρεί ότι στελέχη όπως ο Γιάννης Δραγασάκης και ο Γιώργος Σταθάκης αποτελούν «ενέσεις λογικής στον ΣΥΡΙΖΑ» αλλά προσθέτει ότι αν το Ποτάμι κληθεί να συγκυβερνήσει με αντιευρωπαϊστές, τότε δεν θα είναι στην κυβέρνηση. Επίσης ζητεί τα πρόσωπα που θα επιλεγούν σε κρίσιμα υπουργεία όπως στο Οικονομικών ή στο Δικαιοσύνης να έχουν την εμπιστοσύνη της ελληνικής κοινωνίας και όχι κάποιου κόμματος.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk