Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση διαμαρτυρίας νεφροπαθών στο Ιπποκράτειο

Σε μια ιδιότυπη παράσταση διαμαρτυρίας θα προχωρήσουν αύριο, Τετάρτη, οι νεφροπαθείς του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης.

Σε μια ιδιότυπη παράσταση διαμαρτυρίας θα προχωρήσουν αύριο, Τετάρτη, οι νεφροπαθείς του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης.
Έχουν αποφασίσει να απέχουν από την αιμοκάθαρση για ένα δίωρο (12 μ – 2 μμ), σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τρόπο με τον οποίο έγινε ο διαγωνισμός για τα φίλτρα αιμοκάθαρσης στο Νοσοκομείο.
Οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών χαρακτηρίζουν το διαγωνισμό που διενεργήθηκε στο Νοσοκομείο «έγκλημα» κατά της ζωής των ανθρώπων που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση.
Ευθύνες επιρρίπτουν στους αρμοδίους της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας, οι οποίοι συνεχίζουν «το έργο της εξόντωσης των αιμοκαθαρόμενων, παρά τις καταγγελίες της Ομοσπονδίας των νεφροπαθών και της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας».
Όπως καταγγέλλουν, δεν ολοκληρώθηκε η νέα σύμβαση του δημοσίου για τα φίλτρα αιμοκάθαρσης, με αποτέλεσμα κάθε Νοσοκομείο της χώρας, από τις 10 Ιανουαρίου, να προκηρύσσει δικό του διαγωνισμό για να προμηθευτεί φίλτρα, χωρίς καμία προδιαγραφή και με μόνο κριτήριο την χαμηλότερη τιμή.
Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των νεφροπαθών, «πρώτο θύμα αυτής της πολιτικής είναι οι νεφροπαθείς του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης, όπου η διοίκηση του νοσοκομείου κατ’ εντολή του Υπουργείου προχώρησε στην προκήρυξη διαγωνισμού για φίλτρα αιμοκάθαρσης χωρίς καμία προδιαγραφή».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk