Ντ. Μπακογιάννη: Οι ελπίδες φουντώνουν από όσα τάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Την Τρίτη 20 Ιανουαρίου η υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ., μίλησε στον Βήμα fm για την οικονομία και τις εκλογές

Την Τρίτη 20 Ιανουαρίου η υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ., Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο για την οικονομία και τις εκλογές.{{{ audio1 }}}

Για την οικονομία και τις εκλογές

«Εάν συμφωνούμε όλοι σ’ αυτή τη χώρα ότι η μεγαλύτερη κατάρα και το μεγαλύτερο πρόβλημά μας είναι η ανεργία, εάν συμφωνούμε ότι κάθε σπίτι έχει έναν άνεργο και εάν λέμε ότι στόχος μας είναι να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, πείτε μου πώς θα δημιουργηθούν αυτές οι θέσεις εργασίας; Με τράπεζες που θα εξακολουθούν να μη χρηματοδοτούν, γιατί θα έχουν την ανασφάλεια; Πάει και υπογράφει χαρτί ο κ. Σταθάκης στο Λονδίνο και λέει ότι «θα είμαι έτσι» και στις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει στο εξωτερικό λέει ότι δεν θα υπάρξει αύξηση και στο εσωτερικό λέει για αύξηση. Ανησυχώ, λοιπόν. Και ανησυχώ, διότι δεν πιστεύω ότι είναι κακόπιστοι άνθρωποι. Πιστεύω, όμως, ότι δεν ξέρουν τι λένε.

Αντικειμενικά, το Δεκέμβριο θα είχαμε βγει από το Μνημόνιο και θα είχαμε μπει στην προληπτική γραμμή στήριξης και θα είχαμε μπροστά μας τη διαπραγμάτευση του χρέους, όπου θα πηγαίναμε με συγκεκριμένη στρατηγική, επιμήκυνσης και σταθερού επιτοκίου. Αυτό έλεγε η Ν.Δ., με στήριξη μετά μανίας των επενδύσεων, της επιχειρηματικότητας, διορθώνοντας λάθη στη φορολογική πολιτική και έχοντας τη βεβαιότητα ότι έχουμε πυξίδα. Αυτό είναι το δικό μας σχέδιο και πιστεύουμε ότι η χώρα έκανε έναν άθλο τα τελευταία δυόμιση χρόνια, με θυσίες και αίμα του ελληνικού λαού, και αυτό θα μπορούσε να ολοκληρωθεί. Αυτό λέμε εμείς.

Δυστυχώς, ο ελληνικός λαός μέχρι τώρα έχει αποδείξει τρεις φορές ότι πιστεύει σειρήνες. Δύο φορές έχει αποδείξει ότι πιστεύει ψέμματα. Είναι πολύ πιο εύκολο να ακούς σειρήνες και να πεις στον κόσμο ότι τάζεις λαγούς και πετραχήλια. Να πεις στον κόσμο ότι αύριο θα επαναπροσληφθεί και ότι θα κάνει και θα ράνει και θα δείξει και θα αυξηθεί ο μισθός και η σύνταξή του. Δεν το θέλω εγώ αυτό; Να πω στη γιαγιά και στον παππού ότι θα αυξηθεί η σύνταξή του; Δεν είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση για έναν πολιτικό να μπορεί να πει ότι αύριο θα είναι καλύτερη μέρα; Μόνο το χαμόγελο που θα εισπράξεις, φτάνει. Αλλά θα το πω όταν μπορώ. Δεν θέλω να κοροϊδέψω τον κόσμο και να του πω αύριο ότι «ξέρετε, τελικώς η Ν.Δ. μας απέκρυψε πολλά πράγματα» ή ότι παραλάβαμε καμμένη γη. Και επειδή έχω αφήσει στην προεκλογική περίοδο να εννοηθεί από διάφορους που βγαίνουν στην προεκλογική περίοδο και λένε ότι θα φορολογήσουν από 80.000 και πάνω, από 300.000 και πάνω και ούτω καθ’ εξής και καθένας λέει ό,τι θέλει, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι καλυμμένος, ό,τι και να γίνει αύριο. Θα βγει να πει ότι θα φορολογήσει από τα 80.000 ευρώ και πάνω; Είναι ένα τριάρι στη Δραπετσώνα και μετά θα πει στο λαό να πληρώσει, διότι η Ν.Δ. είναι κακή και δεν μας έβγαλε από το αδιέξοδο. Αυτό είναι τραγικό. Διότι οι ελπίδες φουντώνουν και η οργή μετά θα είναι ακόμα πιο μεγάλη.»

Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk