Το Θέατρο, η σύγχρονη τέχνη και η πρωτοβάθμια εκπαίδευση βρίσκονται αυτή την εβδομάδα στο επίκεντρο των εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών σεμιναρίων που διοργανώνονται στο Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» (ΚΠΙΣΝ). Οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για το μήνα Ιανουάριο είναι αφιερωμένες στην έννοια του χώρου και είναι όλες με ελεύθερη είσοδο.
Κάθε εβδομάδα το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ, μέσα από τις θεματικές εκδηλώσεις του με τίτλο «Ακτίνες Δράσης – Σημεία Επαφής», προσκαλεί το κοινό να συμμετάσχει σε πολιτιστικά και εκπαιδευτικά δρώμενα και να πάρει μια δυνατή «γεύση» από το ΚΠΙΣΝ, το οποίο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το 2016.
Συγκεκριμένα, οι προτάσεις του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ για την εβδομάδα 20 με 25 Ιανουαρίου περιλαμβάνουν θεατρικό σεμινάριο, σεμινάριο για εκπαιδευτικούς και καλλιτεχνικό εργαστήρι.
Την Τρίτη, 20 Ιανουαρίου, ώρα 16.30, θα πραγματοποιηθεί το θεατρικό σεμινάριο «Χωράω» από τη σκηνοθέτιδα Ιόλη Ανδρεάδη, σε συνεργασία με τη μονάδα απεξάρτησης «18 Άνω». Τα σεμινάρια θα οδηγήσουν στο ανέβασμα μιας παράστασης που θα βασίζεται στο έργο του Όσκαρ Ουάιλντ «Το αηδόνι και το τριαντάφυλλο». Οι συμμετέχοντες εκτός από τους ρόλους θα αναλάβουν να σχεδιάσουν τα σκηνικά, τα κουστούμια, να επιλέξουν τη μουσική και να ρυθμίσουν τα φώτα. Η συμμετοχή απαιτεί προεγγραφή.
Για την επομένη, Τετάρτη 21 Ιανουαρίου, έχει προγραμματιστεί το σεμινάριο «Συλλέγω εμπειρίες» στις 17.00, το οποίο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τις Γ’ & Δ’ Διευθύνσεις Πολιτιστικών Θεμάτων Αθήνας, όπου γίνονται και οι προεγγραφές. Στη διάρκεια του σεμιναρίου θα γίνει παρουσίαση του εκπαιδευτικού πακέτου «Συλλέγω Εμπειρίες» του ΚΠΙΣΝ, όπως μπορεί να αναπτυχθεί μέσα στη σχολική τάξη. Το σεμινάριο θα παρουσιάσουν οι Ειρήνη Βοκοτοπούλου και Χαρά Μαραντίδου.
Οι εκδηλώσεις της εβδομάδας θα κλείσουν την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου, στις 17.00, με το καλλιτεχνικό εργαστήρι «Μουσικές Κατασκευές» από τη Medea Electronique με εισηγητή τον συνθέτη Τιμ Γουάρντ. Οι συμμετέχοντες δημιουργούν τις δικές τους μουσικές/ηχητικές κατασκευές χρησιμοποιώντας διάφορα αντικείμενα, όπως τάπερ, μαγνήτες, καλώδια, ταμπλέτες, κυκλώματα κ.λπ. Ταυτόχρονα, τους δίνεται η ευκαιρία να μάθουν να φτιάχνουν αλλά και να επεξεργάζονται ήχους με τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και ειδικού προγράμματος επεξεργασίας.
Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Κέντρου Επισκεπτών στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ, στον ακόλουθο σύνδεσμο http://www.snfcc.org/visitors-center/events/?lang=el.

Για τη δωρεάν μεταφορά του κοινού στο Κέντρο Επισκεπτών
Για τη διευκόλυνση της πρόσβασης προς και από το Κέντρο Επισκεπτών κατά τις ημέρες των προγραμματισμένωνεκδηλώσεων, προσφέρεται δωρεάν μεταφορά του κοινού με τη χρήση μικρού ιδιωτικού λεωφορείου (shuttle bus). Το λεωφορείο, το οποίο φέρει το λογότυπο του ΚΠΙΣΝ, ξεκινά από το σταθμό Συγγρού – Φιξ επί της οδού Καλλιρρόης και καταλήγει στην οδό Ευριπίδου (αρχή Εσπλανάδας), και αντίστροφα. Τα δρομολόγιά του πραγματοποιούνται 30 λεπτά πριν την έναρξη και 30 λεπτά μετά τη λήξη κάθε εκδήλωσης.

Στοιχεία επικοινωνίας Κέντρου Επισκεπτών για τις προεγγραφές και τυχόν άλλες διευκρινίσεις: τηλέφωνο 210 8778396/8 και email: visitorscenter@snfcc.org.