Στ. Θεοδωράκης: «Δεν παρακαλάμε για συνεργασίες»

Απαντήσεις στις επικρίσεις που δέχεται το Ποτάμι ότι έχει θολό πολιτικό στίγμα και άπειρα στελέχη θα δώσει στην τελική ευθεία πριν από τις εκλογές ο Σταύρος Θεοδωράκης

Απαντήσεις στις επικρίσεις που δέχεται το Ποτάμι ότι έχει θολό πολιτικό στίγμα και άπειρα στελέχη θα δώσει στην τελική ευθεία πριν από τις εκλογές ο Σταύρος Θεοδωράκης ώστε να ισχυροποιήσει το αίτημα για ανάδειξη του κόμματός του στην τρίτη θέση. Την Τετάρτη θα παραχωρήσει διακαναλική συνέντευξη όπου θα παρουσιάσει την Ομάδα Διαπραγμάτευσης του Ποταμιού, μια ομάδα εξειδικευμένων στελεχών για την προετοιμασία της επόμενης ημέρας.
Σε αυτήν μεταξύ άλλων συμμετέχουν οι Δημήτρης Κυριακού, επικεφαλής οικονομολόγος της πλατφόρμας «Ευφυούς Εξειδίκευσης» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, Θανάσης Σκόκος, δεύτερος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ηλεκτρολόγος μηχανολόγος, ιδρυτικό στέλεχος του Ποταμιού, Γιάννης Παπανικολάου, οικονομολόγος που διετέλεσε οικονομικός σύμβουλος του Ανδρέα Παπανδρέου, Μαρίνα Σουγιουλτζή, πρώην αντιπρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

«Ο εφιάλτης του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αυτοδυναμία του. Η χώρα δεν μπορεί να είναι μια ακυβέρνητη πολιτεία. Δεν παρακαλάμε όμως για συνεργασίες. Συνεργαζόμαστε – όταν συνεργαζόμαστε – για να σώσουμε τη χώρα»
δηλώνει ο κ. Θεοδωράκης .
Τις προσεχείς ημέρες ο επικεφαλής του Ποταμιού θα εξειδικεύσει τις κόκκινες γραμμές του κόμματος, οι οποίες αποτελούν τη βάση της συζήτησης για μια μετεκλογική κυβέρνηση συνεργασίας. Αυτές είναι μια εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, ένα νέο κοινωνικό κράτος, με σχέδιο για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, την προσχολική εκπαίδευση κ.ά., ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας, δικαιοσύνη σε όλους τους τομείς, από το φορολογικό σύστημα ως την υπέρμετρη προστασία των πολιτικών, αλλαγή του εκλογικού νόμου και κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών.
Ενταση της επικοινωνιακής καμπάνιας του σχεδιάζει και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, με τηλεοπτικές συνεντεύξεις του Γιώργου Παπανδρέου, προεκλογικές συγκεντρώσεις στα Ιωάννινα και ενδεχομένως στην Πάτρα και στο Ηράκλειο, ακόμη και ιντερνετικές συνεντεύξεις. Επίσης ο κ. Παπανδρέου θα έχει συναντήσεις με επιχειρηματίες και εκπροσώπους παραγωγικών κλάδων.
Στόχος είναι να γίνουν γνωστά το όνομα του κόμματος και οι θέσεις του, κυρίως για το διάστημα μετά τις εκλογές, την πρόταση του ΚΙΔΗΣΟ για το χρέος και τη στρατηγική συμμαχιών του. Το Κίνημα προτείνει κυβέρνηση συνεργασίας με προοδευτικό πρόσημα, αρνείται τη συνεργασία με τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ με τον ΣΥΡΙΖΑ θα συζητήσει μόνο αν κάνει στροφή στον ρεαλισμό. Επίσης ζητούν άλλο μοντέλο κυβέρνησης από αυτό που εφαρμόστηκε στη δικομματική Σαμαρά – Βενιζέλου. Ο εκπρόσωπος Τύπου Γιώργος Πεταλωτής καταγγέλλει τη ΝΕΡΙΤ η οποία δεν καλύπτει επαρκώς τη δραστηριότητα του νέου κόμματος, το οποίο δεν έχει οργανωτική δομή για να υποστηρίξει την προσπάθειά του, δεν αποδέχεται όμως και τις δημοσκοπήσεις που το δείχνουν εκτός Βουλής.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk