Π. Τατσόπουλος: «Μπορούμε να συνεννοηθούμε με τους ρεαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ»

Την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου ο υποψήφιος βουλευτής του Ποταμιού, μίλησε στον Βήμα fm για τον Λ. Λαζόπουλο, τα σποτ της Ν.Δ. και τον Αντ. Σαμαρά και τις συνεργασίες

Την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου ο υποψήφιος βουλευτής του Ποταμιού, Πέτρος Τατσόπουλος μίλησε στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο για τον Λ. Λαζόπουλο, τα σποτ της Ν.Δ. και τον Αντ. Σαμαρά και τις συνεργασίες.{{{ audio1 }}}

Για τον Λάκη Λαζόπουλο και την ανακοίνωση της Ν.Δ.

«Πάει καιρός που δεν μπορώ να δω ολόκληρη μια εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου. Έχει μια ειδοποιό διαφορά και αντίφαση, με την οποία δεν έχει συμφιλιωθεί ο Λαζόπουλος και αυτό αντικατοπτρίζεται στη δουλειά του. Έχει τη θεμελιώδη αντίφαση ανάμεσα στον ιδιωτικό και στο δημόσιο. Ο ιδιωτικός, με κάθε δικαίωμα που έχει, είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να μπαίνει στο κότερο του Κοντομηνά ή οποιουδήποτε. Κάνει έναν πλούσιο βίο και καλά κάνει. Είναι ένας πλούσιος άνθρωπος, έχει λεφτά πολλά, από τη δουλειά του. Η αντίφασή του είναι ότι όταν κάνεις μια ιδιωτική ζωή, με συγκεκριμένο γκρουπ ανθρώπων, το target group της ιδιωτικής σου ζωής είναι οι πλούσιοι σαν κι εσένα. Τους κάνεις αβάντες, τους γλύφεις. Δεν κάνεις παρέα μαζί τους, για να τους κάνεις τη ζωή δύσκολη. Είσαι ένας βολικός, με όσο καλό πρόσημο μπορείς να δώσεις, γελωτοποιός της αυλής. Καλός και διασκεδαστικός, διότι είναι και καλός άνθρωπος ο Λάκης. Όμως, το ακροατήριό σου είναι στους αντίποδες. Διαλέγεις ως target group του δημόσιου Λαζόπουλου, σε αντίθεση με τον ιδιωτικό, ανθρώπους εξαθλιωμένους από την κρίση, δείχνεις στις εκπομπές σου πώς περνάνε και είναι πάρα πολύ δύσκολα αυτά. Όσο περνάει λοιπόν ο καιρός, έβλεπα να υποχωρεί το κομμάτι του ταλέντου του Λαζόπουλου, υποχωρεί δηλαδή ο ταλαντούχος ηθοποιός και μπαίνει στο προσκήνιο ο προπαγανδιστής.

Η προπαγάνδα ποτέ δεν είχε καλές σχέσεις με τη σάτιρα. Όποτε έμπαινε ο προπαγανδιστής μπροστά η σάτιρα υποχωρούσε. Από αρχαιοτάτων χρόνων, ο Αριστοφάνης – χωρίς να θέλω να κάνω συγκρίσεις με τον Λαζόπουλο- άμα διαβάσετε στις κωμωδίες του το πώς συμπεριφέρεται στον Σωκράτη, συμπεριφέρεται σαν ένας προπαγανδιστής που μισεί τον Σωκράτη. Ό,τι λέει ο προπαγανδιστής Αριστοφάνης, δεν πρέπει να το μπερδεύουμε με το πηγαίο και διαχρονικά πηγαίο ταλέντο του Αριστοφάνη, το οποίο είναι αθάνατο. Δεν ξέρω εάν θα παραμείνει το ταλέντο του Λαζόπουλου αντίστοιχα αλλά ο προπαγανδιστής θα πεθάνει και μάλιστα πάρα πολύ σύντομα και καλό είναι ο Λαζόπουλος πριν τη λήξη της σταδιοδρομίας του, να ξεφορτωθεί τον προπαγανδιστή Λαζόπουλο, γιατί κάνει κακό στον εαυτό του.

Η αδυναμία του Λαζόπουλου είναι ότι θέλει να αρέσει. Άμα μπεις στον βωμό του θέλω να αρέσω, ο κατήφορος είναι ατελείωτος. Επειδή όμως είναι πολύ ταλαντούχος άνθρωπος μπορεί να ξεφύγει, δεν είναι μονόδρομος, όπως θα ήταν για έναν ατάλαντο.

Ο προπαγανδιστής Λαζόπουλος δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τον Goebbels, είναι εξίσου παρανοϊκός, επίμονος και πιστεύει εξίσου ότι όσο μεγαλύτερο είναι το ψέμα τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει να επικρατήσει. Λοιπόν, μην τον μπλέκουμε με τον άλλον. Εγώ πιστεύω πως πρέπει ο ίδιος, κανένας δεν θα του το επιβάλει, να ξεφορτωθεί την προπαγανδιστική του πλευρά.»

Για τον Αντ. Σαμαρά και τα σποτάκια της Ν.Δ.

«Πάρα πολύ αστείος! Είναι κωμικός ηθοποιός με φλέβα, σαν τον Μπάστερ Κήτον, γιατί είναι αγέλαστος. Υπάρχουν οι χάχες, αλλά και οι αγέλαστοι ηθοποιοί που βγάζουν πολύ γέλιο. Ο Μπάστερ Κήτον και ο Τσάρλι Τσάπλιν ήταν αγέλαστοι ηθοποιοί σε μεγάλο βαθμό – ο Τσάπλιν γελούσε κάπου-κάπου, ο Κήτον αγέλαστος. Και ο Σαμαράς έτσι μου φάνηκε…»

Για το Ποτάμι και τις συνεργασίες

«Κάτω από την πίεση πιστωτικής ασφυξίας, που είναι πραγματική και σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ το Ποτάμι λέει ότι είναι υπαρκτός και όχι φανταστικός ο κίνδυνος, και έτσι υπάρχει μία και μόνη εθνική υποχρέωση: να σχηματιστεί κυβέρνηση και να μην πάμε ξανά-μανά σε εκλογές, όπου θα γίνονται καλλιστεία λαϊκισμού μέχρι να βγει ο πιο όμορφος και να μην πω πού θα πάει η χώρα. Θα πρέπει να προσπαθούμε να βρούμε γλώσσα συνεννόησης και ένα modus vivendi με τον ΣΥΡΙΖΑ, αν είναι πρώτο κόμμα. Και με τους ρεαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ νομίζω ότι μπορούμε να βρούμε ένα μίνιμουμ για να σχηματίσουμε κυβέρνηση συνεργασίας ή έστω για να δώσουμε ψήφο ανοχής.»

Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk