Λυκούδης: Ο Τσίπρας να είναι λίγο πιο προσεκτικός με τις συνεργασίες

Την Τρίτη 13 Ιανουαρίου ο υποψήφιος βουλευτής του Ποταμιού, μίλησε στον Βήμα fm για το Ποτάμι, τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ

Την Τρίτη 13 Ιανουαρίου ο υποψήφιος βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Λυκούδης μίλησε στους Βασίλη Χιώτη, Νότη Παπαδόπουλο και Γιώργο Παπαχρήστο για το Ποτάμι, τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ.{{{ audio1 }}}

Για το Ποτάμι και τον ΣΥΡΙΖΑ

«Το Ποτάμι ορθώς δηλώνει ότι αν πάρει τη δύναμη που του χρειάζεται για να παίξει αποφασιστικό ρόλο στις εξελίξεις, θα κάνει ό,τι μπορεί για να μη μείνει ακυβέρνητη η χώρα και να μη γίνουν δεύτερες εκλογές, για να μην πάει η χώρα στα βράχια. Θα έλεγα να είναι πιο προσεκτικός ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, διότι τη Δευτέρα θα πρέπει να βρεθεί με μια διαχειριστική λύση. Κι αν μεν είναι αυτοδύναμος, θα την εφαρμόσει όπως θέλει. Αν όχι… θα έπρεπε να είναι πολύ πιο προσεκτικός στην αναζήτηση συμμαχιών, διότι θα τις χρειαστεί και το ζήτημα δεν είναι αν θα απευθυνθεί στο ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι ή το ΚΚΕ, αλλά να διαμορφώσει ο ίδιος τον προσανατολισμό του με σαφήνεια.

Δεν έχει κινδύνους (η διαφορετική προέλευση στελεχών στο Ποτάμι), αλλά δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ουσιαστικότερες και αποτελεσματικότερες συνεννοήσεις. Είναι αλήθεια αυτό, αλλά δεν το δέχομαι ως κατηγορία. Το δέχομαι ως παρατήρηση, διότι διαμορφώνεται ένα πρόγραμμα και καλούνται άνθρωποι με διάφορες διαδρομές, ευαισθησίες και απόψεις, για να συνδράμουν στο πολιτικό πρόγραμμα του κόμματος. Ακούω αυτήν την κατηγορία κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ και όμως στο κόμμα αυτό βρίσκονται άνθρωποι που έχουν περάσει από τον αριστερισμό στον παραδοσιακό κομμουνισμό και το κλασικό κέντρο και καταλήγουν σε συντηρητικούς ανθρώπους, όπως η καθ’ όλα σεβαστή υποψήφια βουλευτής (Ραχήλ Μακρή). Αυτό δεν είναι δηλαδή ένα κόμμα εθνικής ενότητας; Και καλά κάνει!»

Για τη ΔΗΜΑΡ

«Η ΔΗΜΑΡ ήταν ένα κόμμα που τις δικές μας ευαισθησίες τις κάλυπτε με διαφορετικούς τρόπους και εγώ τουλάχιστον το έφτιαξα με πολύ μεγάλη αγάπη και ελπίδα. Επιτρέψτε μου να σας πω ότι η σημερινή ΔΗΜΑΡ δεν έχει καμία σχέση με αυτό το κόμμα που φτιάξαμε πριν από τέσσερα χρόνια.»

Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk