Βενιζέλος: Ανήθικη και αντιαισθητική η μετεγγραφή Γκερέκου στη Ν.Δ.

Επιστολή σε προσωπικό ύφος προς τον Πρωθυπουργό και αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά απέστειλε το πρωί της Πέμπτης ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Βαγγέλης Βενιζέλος για να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για τη μεταπήδηση της Αντζελας Γκερέκου στα ψηφοδέλτια της ΝΔ.

Σε εμπόλεμη φάση μπαίνει το ΠαΣοΚ με τη ΝΔ, με έναν προσωπικό τόνο κατά του Αντώνη Σαμαρά τον οποίο ο Ευάγγελος Βενιζέλος εγκαλεί, με αφορμή την μετεγγραφή της Αντζελας Γκερέκου στη ΝΔ για μια πράξη «ανήθικη και αντιαισθητική». Η κίνηση αυτή άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, και η σύγκρουση αναμένεται να γενικευθεί.

Ο κ. Βενιζέλος είχε την Τετάρτη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αντώνη Σαμαρά και την Πέμπτη το πρωί του έστειλε επιστολή για το θέμα Γκερέκου.

«Αγαπητέ Αντώνη, δεν περίμενα ότι η Νέα Δημοκρατία θα συνέπραττε σε μία τόσο ανήθικη και αντιαισθητική πολιτική πράξη όπως αυτή της κας Γκερέκου στην Κέρκυρα. Σ΄ ένα νησί του πολιτισμού και της ευπρέπειας. Κρίμα. Ευάγγελος Βενιζέλος». Η επιστολή είναι ολιγόλογη και σκληρή.

Είχε προηγηθεί δήλωση της κυρίας Γκερέκου με την οποία διευκρινίζει ότι αποφάσισε να ανταποκριθεί στην πρόσκληση του κ. Σαμαρά «για συστράτευση σε έναν κοινό αγώνα, συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Κέρκυρα. Καλώ τους συμπολίτες μου να με στηρίξουν. Γνωρίζουν ότι θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις, όπως έχω κάνει όλα αυτά τα χρόνια, για να διασφαλίσω το συμφέρον του τόπου μου, την ευημερία και τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Ελλάδας».

Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ όμως δεν είναι διατεθειμένος να κλείσει το θέμα. Στη συνέντευξη που έδωσε στην πρωινή εκπομπή του STAR, είπε ότι η ένταση που επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό οδηγεί σε «απρεπείς και τυχοδιωκτικές συμπεριφορές άστεγα στελέχη που δεν έχουν πρόβλημα να αλλάζουν στέγη . Είναι φαινόμενα παρακμής». Οταν υπάρχει συνάφεια στους χώρους μπορείς να συγχωρέσεις, πρόσθεσε, αλλά όχι αν ο λόγος είναι το προσωπικό βόλεμα.

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε ονομαστικά στην κυρία Γκερέκου, θύμισε ότι ήταν βουλευτής του ΠαΣοΚ, ότι διεγράφη όταν διαφώνησε και καταψήφισε εκτελεστικούς νόμους του μνημονίου, επανήλθε, τη στηριξε το κόμμα ως υποψήφια Περιφερειάρχη, την πρότεινε ο ίδιος στη θέση της υφυπουργού Πολιτισμού, στις 5 Ιανουαρίου δήλωσε ότι θα είναι υποψήφια βουλευτής του ΠαΣοΚ και δύο ημέρες μετά συμφώνησε με τη ΝΔ. «Εχω λυπηθεί γιατί η ΝΔ και ο κ. Σαμαράς με τον οποίο είχαμε μια συνεννόηση προχώρησε σε μια πράξη πολιτικά ανήθικη και αντιαισθητική. Κρίμα».

«Αλλο οι πολιτικές ανακολουθίες και άλλο σε προσωπικό επίπεδο τέτοιες συμπεριφορές. Αυτό είναι ιδιαιτέρως βαρύ. Να αποδεχθεί ο κ. Σαμαράς ένα μέλος της κυβέρνησης που έχει υποδειχθεί από το ΠαΣοΚ για να σωθεί κοινοβουλευτικά το θεωρώ ακραίο», δήλωσε.

Ο κ. Βενιζέλος, σημείωσε ότι η κυβέρνηση Καραμανλή έχει καταλυτικές ευθύνες για την περίοδο 2004 – 2009, και για την περίοδο Παπανδρέου παρότι αποφεύγει συστηματικά να αναφέρεται στον πρώην πρωθυπουργό και στο κόμμα που έφτιαξε, έκανε μια αφήγηση που αφήνει να εννοηθούν πολλά πίσω από τις γραμμές. Είπε ότι εκείνος στρατεύθηκε για την ενότητα της παράταξης, ότι δεν γνώριζε για τη συνομιλία Παπανδρέου – Σαμαρά για συνεργασία των δύο κομμάτων υπό άλλον πρωθυπουργό τον Ιούνιο του 2011, ότι έγινε η επιτυχημένη διαπραγμάτευση του δεύτερου μνημονίου αλλά «δυστυχώς μεσολάβησε η ιδέα του δημοψηφίσματος και υπέστημεν την ταπείνωση των Καννών, στη συνέχεια ο Γιώργος Παπανδρέου επέλεξε κυβέρνηση συνεργασίας με τον Σαμαρά και τον Καρατζαφέρη». Είπε ότι η πρωτοβουλία του να μην γίνει δημοψήφισμα με ερωτημα «ναι ή όχι στο ευρώ» ήταν αναγκαία για να μην καταρρεύσει η χώρα. «Ο Γιώργος Παπανδρέου το τίμησε αυτό και μετά διάλεξε για Πρωθυπουργό τον Πετσάλνικο. Μόνος του παραιτήθηκε από το ΠαΣοΚ».

Επισήμανε επίσης ότι από τον Μάιο του 2010 ως τον Φεβρουάριο του 2012, αποχώρησαν 25 βουλευτές από το ΠαΣοΚ. «Δείτε που ανήκουν, τίνος φίλοι ήταν, που είναι τώρα. Ένας δύο είχαν σχέση με εμένα, ο Φλωρίδης και ο Νασιώκας είχαν το ιδιαίτερο ήθος να παραιτηθούν και να παραδώσουν την έδρα τους στο ΠαΣοΚ».

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι το 2007 του έλεγαν πολλοί να κάνει το δικό του κόμμα και το 2011 να μην αναλάβει το βάρος του υπουργείου Οικονομικών και να μην ταυτισθεί με τα σκληρά αλλά αναγκαία μέτρα που ελήφθησαν. Αν τους είχε ακούσει «δεν θα υπήρχε ΣΥΡΙΖΑ αλλά ένα κόμμα από τον δικό μας χώρο που να εκφράζει τη δυσαρέσκεια των πολιτών». «Βλέπετε», πρόσθεσε αναφερόμενος στο Κίνημα Δημοκρατών – Σοσιαλιστών, «από τις δημοσκοπήσεις ότι γίνεται ζημιά στη παράραξη χωρίς λόγο».

Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk