Αρνητικός ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Δεκέμβριο

Ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη ήταν αρνητικός κατά -0,2% τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat), όταν το Νοέμβριο σημείωσε αύξηση 0,3%. Στο 11,5% παρέμεινε η ανεργία στην ζώνη του ευρώ το Νοέμβριο.

Ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη ήταν αρνητικός κατά -0,2% τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat), όταν το Νοέμβριο σημείωσε αύξηση 0,3%.

H μείωση των τιμών τον Δεκέμβριο προήλθε από τη μείωση των τιμών των ενεργειακών προϊόντων κατά 6,3% (έναντι μείωσής τους κατά 2,6% τον Νοέμβριο), ενώ οι τιμές των τροφίμων, αλκοόλ και καπνού έμειναν σταθερές, όπως και οι τιμές των μη ενεργειακών βιομηχανικών προϊόντων. Οι τιμές των υπηρεσιών αυξήθηκαν κατά 1,2%.

Η μείωση των τιμών στην Ευρωζώνη, για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2009, ωθεί την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πιο κοντά στη λήψη πρόσθετων μέτρων νομισματικής στήριξης για να επιτύχει τον στόχο της για τον πληθωρισμό -που είναι λίγο κάτω από το 2%- και να αναθερμάνει την οικονομία της περιοχής, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Παράλληλα, στα επίπεδα του Οκτωβρίου παρέμεινε η ανεργία στην ζώνη του ευρώ το Νοέμβριο σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat. Διαμορφώθηκε στο 11,5%, 0,4 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερα από τον Νοέμβριο του 2013. Η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι πρώτη με ποσοστό 25,7% το Σεπτέμβριο και ακολουθεί η Ισπανία με ανεργία 23,9%. Στις 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης η ανεργία ήταν 10% το Νοέμβριο, έναντι 10,1% τον Οκτώβριο του 2014 και 10,7% το Νοέμβριο του 2013.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk