Στο μουσείο Μπενάκη η ιδρυτική διακήρυξη του κινήματος Γ. Παπανδρέου

Σήμερα, Σάββατο ο Γιώργος Παπανδρέου κατέθεσε το όνομα και το καταστατικό του νέου κόμματος στον Άρειο Πάγο

Ο Γιώργος Παπανδρέου κατέθεσε το Σάββατο στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου την ιδρυτική δήλωση του νέου κόμματός του που ονομάζεται «Κίνημα – Δημοκρατών Σοσιαλιστών».

Έμβλημα του νέου κόμματος είναι ένα ρόδο σε κόκκινο φόντο.

Η επίσημη ανακοίνωση για το νέο κόμμα θα γίνει από τον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου το απόγευμα του Σαββάτου (17:30) σε εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη (στην Πειραιώς).

Εκπρόσωποι του νέου κόμματος θα είναι ο κ. Φίλιππος Σαχινίδης, ο οποίος θα είναι και υποψήφιος, ο Γιώργος Πεταλωτής και ο Γιώργος Ελενόπουλος.

Με τη διακήρυξη δεν θα δοθούν και οι 200 υπογραφες οι οποίες όμως θα κατατεθούν στον Άρειο πάγο ώστε να ιδρυθεί το κόμμα. Απο αύριο Σάββατο ολα τα κείμενα διακήρυξη, πολιτικές θέσεις κλπ θα είναι ανοιχτά για διαβούλευση ενώ υπογραφές θα συλλέγονται σε όλα τα γραφεία του κόμματος. Τα κεντρικά γραφεία θα είναι στην οδό Πειραιως. Τις επόμενες ημέρες θα ανοίξει και η ηλεκτρονική σελιδα του κόμματος.

Ο πρώην πρωθυπουργός προχωρά στην κίνηση αυτή παρά τις εκκλήσεις ιστορικών αλλά και νεότερων στελεχών να μην διασπάσει το ΠΑΣΟΚ σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για την παράταξη και τη χώρα.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του επιτελείου του κ. Παπανδρέου σήμερα το απόγευμα θα παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη στην οδό Πειραιώς, η ιδρυτική διακήρυξη, τα σύμβολα και το όνομα του κόμματος.

Το απόγευμα της Παρασκευής αναμένεται ανοιχτή πρόσκληση του κ. Παπανδρέου προς όλους όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στην εκδήλωση του Σαββάτου και γενικότερα στο νέο κόμμα. Σύμφωνα με πληροφορίες στον τίτλο του αναμένεται να περιλαβάνονται λέξεις όπως Κίνημα, Σοσιαλιστές, Δημοκράτες οι οποίες χρησιμοποιούνται συχνά στη δήλωση του πρώην Πρωθυπουργού.

Η δήλωση Γ. Παπανδρέου


«Νέα χρονιά,


Νέο ξεκίνημα.


Ήρθε η ώρα για το επόμενο μεγάλο βήμα των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου.


Ήρθε η ώρα για να οικοδομήσουμε, όλοι μαζί, το νέο πολιτικό σπίτι που θα στεγάσει τις προοδευτικές μας αξίες, τις αξίες που μας ένωσαν και μας ενώνουν.


Αφουγκραζόμενοι τη δική σας φωνή, την απαίτηση χιλιάδων πολιτών από όλη την Ελλάδα, παίρνουμε την πρωτοβουλία και απευθύνουμε κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες σε αυτό το νέο ξεκίνημα.


Αύριο, στις 5:30 μμ, στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη – Πειραιώς 138, δεν ιδρύουμε ένα ακόμη κόμμα.


Από αύριο, συμμετέχουμε στην αφετηρία ενός Κινήματος, που μπορεί και πρέπει να ανταποκρίνεται ουσιαστικά στα μεγάλα διακυβεύματα που αφορούν τη χώρα και τον Ελληνικό λαό.


Ενός Κινήματος που θέλουμε να διασφαλίσει την παρουσία των πραγματικών δυνάμεων της προόδου στο επόμενο Κοινοβούλιο, των δυνάμεων που πιστεύουν και το έχουν αποδείξει στην πράξη με πραγματικές δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, ότι η Ελλάδα δεν θα υπερβεί οριστικά την κρίση, δεν θα ανακάμψει οριστικά, αν δεν αλλάξει οριστικά, αν δεν αλλάξει συθέμελα, με βάση ένα «Ελληνικό Σχέδιο» και Θεσμούς που λειτουργούν – με τον πολίτη συμμέτοχο.


Ενός Κινήματος που θα εργαστεί στην επόμενη Βουλή για να διασφαλιστούν όλες οι αναγκαίες προϋποθέσεις για μια ασφαλή και οριστική έξοδο από την κρίση.


Ενός Κινήματος, που θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για να γίνει πράξη η μετάβαση στη Μεταπελατειακή Ελλάδα, με όραμα την οικοδόμηση μιάς Ελλάδας Δικαιοσύνης και Δημιουργίας.


Ενός Κινήματος, η συγκρότηση του οποίου θα ολοκληρωθεί με ανοιχτό, συμμετοχικό Συνέδριο – που θα προσδιοριστεί μετά τις εκλογές, όπου θα αποφασιστούν τα πάντα. Κινηματικά, συμμετοχικά, με αρχές αυτοοργάνωσης, από τη βάση. Όπως αξίζει σε ένα Κίνημα που ανταποκρίνεται στις αρχές της Δημοκρατίας, του Σοσιαλισμού και της Βιώσιμης Ανάπτυξης.


Ενός Κινήματος, που βάζει πρώτα την Ελλάδα και τους πολίτες της – όχι τα πάσης φύσεως πελατειακά ή άλλα συμφέροντα.


Με τις ευχές μου για καλή χρονιά σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, απευθύνω κάλεσμα συμμετοχής,


Από αύριο, 3 του Γενάρη,


Πάμε».

Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk