Τη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μίλησε στις «Πρωινές Διαδρομές» και στους Βασίλη Αδαμόπουλο και Σωτήρη Ξενάκη για τις καταγγελίες περί ελλείψεων στο Norman Atlantic και τη διαδικασία διάσωσης.{{{ audio1 }}}
Για το Norman Atlantic και το δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, περί ελλείψεων στα σωστικά μέσα και μέτρα ασφαλείας
«Έχω απόλυτη εικόνα. Κατ’ αρχάς, οι δύο πιο σοβαρές ελλείψεις είχαν αποκατασταθεί ήδη κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης και για τις άλλες τρεις που αφορούσαν στη σήμανση, είχε δοθεί περιθώριο, σύμφωνα με τη νομοθεσία, 14 ημερών. Το δε πλάνο εκκένωσης, το οποίο είχε υποβληθεί στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης είχε ήδη εγκριθεί από τις 23/12. Τα δύο τεχνικά αποκαταστάθηκαν στη διάρκεια της επιθεώρησης.»
Για τη διαδικασία έρευνας και διάσωσης και τυχόν ευθύνες των ιταλικών Αρχών
«Ελπίζω οι ιταλικές Αρχές να ολοκληρώσουν τη διαδικασία διάσωσης από αέρος μέχρι το βράδυ. Ό,τι και να είναι, δεν έχουμε εμείς το control της επιχείρησης και αυτά θα τα συζητήσουμε αφού ολοκληρωθεί η επιχείρηση.»



