Παπαδημούλης:Λάθος της κυβέρνησης να βγάλει πόρισμα πριν τη Δικαιοσύνη

Την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, μίλησε στον Βήμα fm για την καταγγελία Χαϊκάλη και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης μίλησε στους Άρη Ραβανό και Αργύρη Παπαστάθη για την καταγγελία Χαϊκάλη και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.{{{ audio1 }}}

Για την καταγγελία Χαϊκάλη

«Επειδή επιδρά στις πολιτικές εξελίξεις και είμαστε σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο, πρέπει να διαλευκανθεί άμεσα, αποτελεσματικά και δημόσια. Η κυβέρνηση πιστεύω ότι έκανε βαρύτατο ατόπημα όταν, διά της κυβερνητικής εκπροσώπου, έσπευσε να βγάλει πόρισμα πριν μιλήσει η Δικαιοσύνη.»

Για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ

«Όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στο Reuters, αποτυπώνουν και εκφράζουν τις συλλογικές μας θέσεις. Έχουν πάθει κοκομπλόκο στο σύστημα. Το πρωί μας κατηγορούν ότι είμαστε επικίνδυνοι, τρομοκράτες και κομμουνιστές. Το μεσημέρι ότι έχουμε μπει στο σύστημα και έχουμε συμβιβαστεί πλήρως. Το απόγευμα ότι είμαστε αναρχικοί και το βράδυ ότι είμαστε το παλιό, κακό ΠΑΣΟΚ. Ε, ας συνεννοηθούν.»

Για τα πρόσωπα με τα οποία θα συνεργαστεί ως κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ

«Ανοίγματα ναι, αλλά με ανθρώπους που έχουν την έξωθεν καλή μαρτυρία. Εμείς, διεκδικούμε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, την αυτοδυναμία, όχι για να κάνουμε μια μονοκομματική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑίων, αλλά για να τη στελεχώσουμε με ένα ευρύτατο φάσμα προσώπων ικανών, έντιμων, αξιόπιστων, με καλό μητρώο και ικανότητα να δουλέψουν μαζί μας για να κάνουμε πράγματα. Ασφαλέστατα (και τεχνοκράτες). Ικανούς ανθρώπους για να δουλέψουν μαζί μας, προκειμένου να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα που θα έχει εγκρίνει ο ελληνικός λαός. Αν ένας άνθρωπος μπορεί να βοηθήσει να καταπολεμήσουμε το λαθρεμπόριο καυσίμων ή να φτιάξουμε το φορολογικό μας σύστημα ή να εκσυγχρονιστεί η Δημόσια Διοίκηση ή να δουλέψουμε στο χώρο του πολιτισμού πιο αποτελεσματικά ή επιτέλους να τελειώσει το Κτηματολόγιο, γιατί όχι (σ.σ.: αν θα συμπεριλαμβάνονται σ’ αυτούς και στελέχη από την Κεντροδεξιά).»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk