Ενα άτομο μετρίου αναστήματος, αδύνατο που φορούσε λευκό κράνος, μαύρο-κοντό μπουφάν και σκουρόχρωμη φόρμα με μια κάθετη ρίγα, εικονίζεται στο βίντεο που διαθέτει η ΕΛ.ΑΣ να τοποθετεί τον εκρηκτικό μηχανισμό που αποτελείτο από περίπου δύο κιλά ζελατοδυναμίτιδας, έξω από το υποκατάστημα της τράπεζας Eurobank στην οδό Κ. Παλαιολόγου, στο Χαλάνδρι.
Η διάρκεια εναπόθεσης της βόμβας στο κάτω μέρος της τράπεζας, κοντά σε ΑΤΜ, υπολογίζεται στα 10-12 δευτερόλεπτα. Στο βίντεο δεν φαίνεται ο τρόπος αναχώρησης του δράστη, όμως υπολογίζεται ότι τον περίμενε συνεργός του σε μοτοσικλέτα. Ο εκρηκτικός μηχανισμός δεν εξερράγη κι εξουδετερώθηκε σε δύο φάσεις από κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.
Οπως ανέφεραν στο «Βήμα» αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ «σε περίπτωση έκρηξης οι συνέπειες θα ήταν καταστροφικές για το γυάλινο κτίριο του εν λόγω υποκαταστήματος τράπεζας και τα γύρω κτίρια. Κι αυτό γιατί η ζελατοδυναμίτιδα έχει μεγάλη ταχύτητα έκρηξης, άνω των 4.500 μέτρων το δευτερόλεπτο. Τέτοιου είδους εκρηκτική ύλη χρησιμοποιούσε παλιότερα ο Επαναστατικός Αγώνας και η επίθεση έχει ορισμένες ομοιότητες με εκείνη το 2007 σε υποκατάστημα της ίδιας τράπεζας στην Αργύρουπολη, όπου μάλιστα υπήρχε τετ α τετ με αστυνομικούς. Ωστόσο σε σειρά επιθέσεων με ζελατοδυναμίτιδα είχαν προχωρήσει και η Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς ή «θυγατρικών» οργανώσεων (επιθέσεις στο Mall, σε ΙΧ διευθύντριας τράπεζας κι άλλες) που συνήθως έβαζαν αυτή την εκρηκτική ύλη σε χύτρες ταχύτητας. Επιπλέον δεν αποκλείεται η εμφάνιση μίας τρίτης οργάνωσης. Πάντως η επανενεργοποίηση ένοπλων οργανώσεων που είχαν να εμφανισθούν αρκετούς μήνες, μας προβληματίζει».
Λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα άγνωστος επικοινώνησε με την ιστοσελίδα zougla. gr και την «Εφημερίδα των Συντακτών» λέγοντας πως σε 30 λεπτά θα εκραγεί βόμβα στη συγκεκριμένη τράπεζα.
Άμεσα στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί που απέκλεισαν την περιοχή και κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών. Όταν πέρασε το χρονικό περιθώριο που είχε αναφερθεί στα δυο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα οι πυροτεχνουργοί της ΕΛ.ΑΣ προσέγγισαν το σημείο και αντιλήφθηκαν μια ύποπτη τσάντα. Τη διερεύνηση της υπόθεσης έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.