Την ετυμηγορία του ως προς το «αθώος – ένοχος» για τους 18 κατηγορούμενους της τρίτης κατά σειρά δικής για την οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, εξέδωσε σημερα Πεμπτη το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Ποινές ανακοινώθηκαν μόνον για δύο από τους κατηγορουμένους, ενώ για όλους τους υπόλοιπους αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου στις 18 Δεκεμβρίου.

Η ετυμηγορία έχει αναλυτικά ως εξής: ένοχοι κρίθηκαν οι Γιώργος Καραγιαννίδης, Κώστας Σακκάς, Αλέξης Μητρούσιας, Χρήστος Τσάκαλος, Γεράσιμος Τσάκαλος, Γιώργος Νικολόπουλος, Μιχάλης Νικολόπουλος, Παναγιώτης Αργυρού, Ολγα Οικονομίδου, Δαμιανός Μπολάνο, Γιώργος Πολύδωρος, Θεόφιλος Μαυρόπουλος.

Οι Γιώργος Καραγιαννίδης, Κώστας Σακκάς, Αλέξης Μητρούσιας, κρίθηκαν ένοχοι για τη συμμετοχή τους στη ΣΠΦ περίπου ως το 2010, οπότε και άρχισαν τα τρόμο-δέματα.

Σημαντικό ειναι βεβαίως το ζήτημα της εκκρεμοδικίας (καθως δεν μπορεί κάποιος να δικαστεί δύο φορές για το ίδιο αδίκημα): ενδεικτικό ειναι ότι οι Μιχαηλίδης και Πολίτης έχουν κριθεί αθώοι από τη δίκη για τη ληστεία στο Βελβεντό ενώ ο Χάρης Χατζημιχελάκης έχει ήδη καταδικαστεί ως μέλος της Συνωμοσίας, και επί του παρόντος κρίνεται αθώος ως προς την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας -όταν αρχισαν τα τρόμο-δέματα ήταν ήδη στη φυλακή.

Αθώοι ως προς την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση -υπόθεση Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς – κρίθηκαν η Στέλλα Αντωνίου και ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος.

Η Στέλλα Αντωνίου κρίθηκε ενοχη με ποινή φυλάκισης έξι ετών με αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση, για το αδίκημα της απλής συνέργειας σε διακεκριμένη οπλοκατοχή, ενώ ένοχος κρίθηκε και ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, με ποινή 6 μηνών με τριετή αναστολή, για το πλημμέλημα της απλής οπλοκατοχής. Αμφότεροι εχουν αφεθεί ελεύθεροι.