Ο Β.Κορκίδης Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας ΜμΕ

Aντιπρόεδρος της Ευρωπαικής Συνομοσπονδίας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (UEAPME) εκλέχθηκε ο κ. Βασίλης Κορκίδης, πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕ»Ε).

Aντιπρόεδρος της Ευρωπαικής Συνομοσπονδίας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (UEAPME) εκλέχθηκε ο κ. Βασίλης Κορκίδης, πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕ»Ε). Η UEAPME, στην οποία η ΕΣΕΕ συμμετέχει από το 2012, είναι η εργοδοτική οργάνωση που εκπροσωπεί τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών εμπορικών και Μμε επιχειρήσεων σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και είναι ο ένας από τους τέσσερις ευρωπαϊκούς κοινωνικούς εταίρους μαζί με τις οργανώσεις ETUC, Businesseurope, CEEP που συμμετέχουν στο ανώτατο επίπεδο του ευρωπαϊκού κοινωνικού διαλόγου με τα θεσμικά όργανα της ΕΕ. Στην UEAPME συμμετέχουν 80 οργανώσεις – μέλη από 34 χώρες, κατά κύριο λόγο εθνικές Ομοσπονδίες και Συνομοσπονδίες των ΜμΕ, ευρωπαϊκές κλαδικές οργανώσεις, καθώς και συνδεδεμένα μέλη που υποστηρίζουν τις ΜμΕ πανευρωπαϊκά. Η UEAPME εκπροσωπεί πάνω από 12 εκατομμύρια επιχειρήσεις που απασχολούν περίπου 55 εκατομμύρια εργαζόμενους.
Όπως επισημαίνει η ΕΣΕΕ σε ανακοίνωση της «η εκλογή του Προέδρου της ΕΣΕΕ κ. Βασίλη Κορκίδη στη θέση του Αντιπροέδρου της UEAPME, ενισχύει σημαντικά τη θέση της Συνομοσπονδίας ως θεσμικού εκπροσώπου του ελληνικού εμπορίου και της ελληνικής μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη και πολλαπλασιάζει θετικά το εύρος παρέμβασής της στα κέντρα λήψης των ευρωπαϊκών αποφάσεων, αφού την επόμενη τριετία από την Ε.Ε. και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα διατεθούν 75 δις ευρώ για μακροχρόνιες επενδύσεις στο χώρο των ΜμΕ».

Στην Ελλάδα σήμερα, οι περίπου 280.000 εμπορικές επιχειρήσεις απασχολούν 624.500 άτομα, καλύπτοντας το 17,6% της συνολικής απασχόλησης στην οικονομία. Κατά την περίοδο της κρίσης (2008/2014), το εμπόριο δέχθηκε ισχυρές πιέσεις, οι οποίες μεταφράζονται σε απώλεια περίπου 100.000 εμπορικών επιχειρήσεων και 220.000 θέσεων εργασίας. Κύριο χαρακτηριστικό του κλάδου είναι το μεγάλο πλήθος μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, που προσπαθούν να προσαρμοστούν στις συνεχώς εντεινόμενες συνθήκες ανταγωνισμού. Σε δήλωση του ο κ. Κορκίδης σημειώνει ότι «Σήμερα ο έλληνας μικρομεσαίος επιχειρηματίας δεν είναι ο ίδιος με χθες. Η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα μπορεί να βρίσκεται σε κρίση, συμπαρασυρόμενη από την ύφεση, αλλά είναι πάντα έτοιμη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk