Ο Πύργος, η Πάτρα, το Αίγιο, τα Λεχαινά, η Ζαχάρω, το Μεσολόγγι, η Αμαλιάδα και η Γαστούνη είναι οι πόλεις που θα φιλοξενήσουν το 17ο κινηματογραφικό φεστιβάλ Ολυμπίας για παιδιά και νέους που αρχίζει το μεθεπόμενο Σάββατο 29 Νοεμβρίου για να διαρκέσει ως το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου.

Η έναρξη θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Απόλλων» (την καρδιά του φεστιβάλ) με την ταινία κινουμένων σχεδίων «Το αγόρι και ο κόσμος» («O Menino e o Mundo») του Βραζιλιάνου Αλε Αμπρέου απο την Βραζιλία. Η ταινία που δεν έχει διαλόγους, θα ανοίξει σε οκτώ πόλεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και θα πρέπει να ειπωθεί ότι το Φεστιβάλ προσφέρει δωρεάν την ταινία στους συνεργαζόμενους φορείς των οκτώ πόλεων, οι οποίοι αντί εισιτηρίου καλούν -κατά περίπτωση -τους θεατές να προσφέρουν προαιρετικά είδη (φάρμακα, τρόφιμα) ή χρήματα προς ενίσχυση διαφόρων κοινωνικών δομών. Τρόφιμα θα σταλούν και στο Κομπάνι της Συρίας.
Δεκατρείς ταινίες συμμετέχουν στο Διαγωνιστικό Τμήμα Ταινιών Μυθοπλασίας Μεγάλου Μήκους, ενώ 18 διαγωνίζονται στο διαγωνιστικό τμήμα ταινιών μικρού μήκους. Διαγωνιστικά προγράμματα έχει τόσο το ντοκιμαντέρ (έξι ταινίες μεσαίου μήκους και δώδεκα μικρού μήκους) όσο και το κινούμενο σχέδιο (δεκαεννέα ταινίες).
Συνολικά, στο φεστιβάλ θα προβληθούν 678 ταινίες από 61 χώρες, που καταπιάνονται με ζητήματα όπως οι οικογενειακές σχέσεις, ο θάνατος, η φιλία, το φυσικό περιβάλλον, η παγκοσμιοποίηση και η οικολογία.
Τιμώμενα πρόσωπα του φετινού φεστιβάλ θα είναι οι ηθοποιοί Μανώλης Μαυροματάκης και Θέμης Πάνου για τη συνέπεια και το ήθος με το οποίο υπηρετούν την Τέχνη τους στο θέατρο και τον κινηματογράφο, ενώ ένα μουσικό αφιέρωμα που προκαλεί το ενδιαφέρον είναι «Η μουσική με το βλέμμα του Ροβήρου Μανθούλη».
Η Σουηδέζα ηθοποιός Λίνα Λίντερσον, γνωστή από τον ρόλο του παιδιού-βαμπίρ στην πολυσυζητημένη παλιότερη ταινία «Άσε το κακό να μπεί» θα ανήκει στους προσκεκλημένους του φεστιβάλ για να παρουσιάσει την σουηδική ταινία «Broken Hill Blues»
Στα highlights της εφετινής διοργάνωσης η αυστριακή ταινία «Maybe Tomorrow» που καταπιάνεται με το θέμα της αυτοκτονίας μέσω ίντερνετ αλλά και το ντοκιμαντέρ «The water and the wall» που αφορά τον έναν από τους δύο Βέλγους σκηνοθέτες αδερφούς Νταρντέν ο οποίος, μέσα από την συνεργασία του με ένα παιδί-ηθοποιό, φωτίζει τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει και προσεγγίζει τους ήρωες των ταινιών του.
Επίσης στη 14η διοργάνωσή της η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας Camera Zizanio έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ συμμετοχών καθώς υποβλήθηκαν συνολικά περισσότερες από 480 ταινίες γυρισμένες με την συνδρομή 184 σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Εκτός από το «Απόλλων» οι αίθουσες του Πύργου όπου θα γίνουν οι προβολές είναι οι Ορφέας Cineplex, Κούβελος και Συνεδριακό Κέντρο Πύργου (για τις ταινίες του Camera Zizanio). Οι προβολές της Πάτρας θα γίνουν στο Ster VesoMare, του Αιγίου στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, των Λεχαινών στο Cine Άστρον, του Μεσολογγίου στο Τρικούπειο, της Αμαλιάδας στπ Cine Cinema και της Ζαχάρως στο Δημοτικό Σχολείο
Το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου, στον «Απόλλωνα» του Πύργου θα πραγματοποιηθεί η τελετή απονομής των βραβείων του Φεστιβάλ, παρουσία της υφυπουργού πολιτισμού Άντζελας Γκερέκου η οποία έχει κατά καιρούς υπογραμμίσει την ανάγκη θεσμοθέτησης του φεστιβάλ.